Odstránenie sírky

Vinárske potreby - Výroba vína - Biele vína - Úprava senzorických vlastností - Odstránenie sírky

zoradiť

Aj keď sírna pachuť resp. sirka vo víne bola prvýkrát popísaná koncom 19. storočia, až do dnešného dňa nie sú jednoznačne definované príčiny jej vzniku a hlavne zabránenie jej tvorby. Odstraňovanie sírovodíkových a merkaptánových zbytkov až po takzvané kanálové arómy stavia enológov rovnako ako v minulosti pred veľké problémy. Meďnaté ióny/Kupzit predstavujú určitú inováciu, ktorá sirku dobre odstráni bez toho, aby víno následne vykazovalo kovovú príchuť. Zvyčajne nie je potrebné ani modré krášlenie. Meďnaté ióny sa momentálne skúšajú v rámci rozsiahlych širokospektrálnych pokusov v Rakúsku, a sú povolené aj v Švajčiarsku. Kupzit je v rámci EÚ v pokročilej fáze schvaľovacieho procesu.

Ercofid Pure-Liquid 50g

Ercofid Pure-Liquid 50g

2.80 €

ihneď k odberu

Vložiť do košíka

Ercofid Pure-Liquid je prípravok na báze medi na odstránenie všetkých nečistých tónov vo vínach na báze síry. Tento prípravok ma najmä veľmi vysokú..., detail

Ercofid Pure-Liquid 1kg

Ercofid Pure-Liquid 1kg

30.96 €

ihneď k odberu

Vložiť do košíka

Ercofid Pure-Liquid je prípravok na báze medi na odstránenie všetkých nečistých tónov vo vínach na báze síry. Tento prípravok ma najmä veľmi vysokú..., detail

Kupzit 20g

Kupzit 20g

1.40 €

ihneď k odberu

Vložiť do košíka

Účinný preparát na odstránenie sirky vo víne., detail

Kupzit 1kg

Kupzit 1kg

31.14 €

ihneď k odberu

Vložiť do košíka

Účinný preparát na odstránenie sirky vo víne., detail

Kupzit 100g

Kupzit 100g

5.40 €

ihneď k odberu

Vložiť do košíka

Účinný preparát na odstránenie sirky vo víne., detail