Odstránenie sírky
Vinárske potreby - Výroba vína - Biele vína - Úprava senzorických vlastností - Odstránenie sírky
Aj keď sírna pachuť resp. sirka vo víne bola prvýkrát popísaná koncom 19. storočia, až do dnešného dňa nie sú jednoznačne definované príčiny jej vzniku a hlavne zabránenie jej tvorby. Odstraňovanie sírovodíkových a merkaptánových zbytkov až po takzvané kanálové arómy stavia enológov rovnako ako v minulosti pred veľké problémy. Meďnaté ióny/Kupzit predstavujú určitú inováciu, ktorá sirku dobre odstráni bez toho, aby víno následne vykazovalo kovovú príchuť. Zvyčajne nie je potrebné ani modré krášlenie. Meďnaté ióny sa momentálne skúšajú v rámci rozsiahlych širokospektrálnych pokusov v Rakúsku, a sú povolené aj v Švajčiarsku. Kupzit je v rámci EÚ v pokročilej fáze schvaľovacieho procesu.
Ercofid Pure-Liquid 50g
Ercofid Pure-Liquid je prípravok na báze medi na odstránenie všetkých nečistých tónov vo vínach na báze síry. Tento prípravok ma najmä veľmi vysokú..., detail
Ercofid Pure-Liquid 1kg
Ercofid Pure-Liquid je prípravok na báze medi na odstránenie všetkých nečistých tónov vo vínach na báze síry. Tento prípravok ma najmä veľmi vysokú..., detail