Boerovin 10 kg

Kyselina mliečna

Na sklade 5 ks
110,58 €
89,90 € bez DPH
Značka: Erbsloh
EAN kód: 4032299890112
Obj. číslo: 445313

Boerovin je kvapalná kyselina mliečna prispôsobená na výrobu vín z hrozna a ovocia. Čistota produktu Boerovin spĺňa požiadavky na kvalitu pre potraviny. Obsah čistej kyseliny mliečnej: 80%. Ovocné kyseliny tvoria chrbticu vína. Chránia ho v spojení s dostatočným obsahom alkoholu proti mikrobiálnemu znehodnoteniu, ako sú napríklad baktérie. Táto ochrana je zaručená pri celkovom obsahu titrovateľných kyselín približne 5 g/l. Táto kritická hranica by nemala byť nižšia v žiadnej etape výroby vína. Cieľom aplikácie Boerovin-u je zvýšenie kyslosti ako dodatočnej mikrobiologickej ochrany a zlepšenie chuti. 

Aplikácie a výhody použitia Boerovin-u:

  • Žiadne riziko vyzrážavania kryštálov a súvisiace straty draslíka - kryštalické zákaly vo fľaši
  • Zmyslovo miernejšia a harmonickejšia ako kyselina jablčná a kyselina vínna
  • Ľahká aplikácia: kvapalina - bez rozpúšťania - bez hrudiek - priame dávkovanie
  • Nie je biologicky odbúrateľná (ako napríklad kyselina jablčná)

Aplikácia a dávkovanie:

Vo vysoko koncentrovanej kyseline mliečnej je časť kyseliny mliečnej prítomná vo viazanej forme. Pri 80% kyseline mliečnej to zodpovedá 7 - 8%. Táto časť sa oneskorene hydrolyzuje po pridaní do vína v závislosti na teplote vína. Vo vinárstve v EÚ je okysľovanie vo vinohradníckych zónach A a B možné len v rokoch s osobitným povolením.
Okysľovanie v hroznových muštoch je možné do maximálnej hodnoty 1,5 g/l v prepočte na kyselinu vínnu.
Víno sa môže okysliť maximálne o 2,5 g/l, v prepočte na kyselinu vínnu. 

Požadované okyslenie v g/l
(v prepočte na kyselinu vínnu)
Boerovin
Ak meriate dávku v ml/100l vína
Boerovin
Alebo ak vážite dávku v g/100l vína
0,56375
1126150
1,5188225
2251300
2,5313375
3376450


Potrebné množstvo Boerovinu rozpustite v primeranom objeme produktu. Potom tento roztok dôkladne homogénne premiešajte v celom ošetrovanom produkte. 

Súbory na stiahnutie: