Brausol Special 1 kg

Vysoko koncentrovaný koloidný oxid kremičitý na zlepšenie čírenia, stabilizácie a filtrovateľnosti v procese varenia piva.

Na sklade 10 ks
10,86 €
8,83 € bez DPH
Značka: Erbsloh
EAN kód: 8586015785054
Obj. číslo: 76423539

BrauSol Special je vysoko koncentrovaný tekutý oxid kremičitý s vysokou intenzitou náboja. Je obzvlášť účinný v rozmedzí pH mladiny a piva.
BrauSol Special funguje tak, že rýchlo absorbuje bielkovinové frakcie tvoriace zákal s veľkosťou od 12 do 60 kDa.
BrauSol Special selektívne adsorbuje koloidy tvoriace zákal. Tieto koloidy aglomerujú s kyselinou kremičitou v BrauSol Special a vytvárajú nerozpustný komplex, ktorý sa potom usadzuje v roztoku. Tento proces úplne odstráni zákal ktorý vytvárajú koloidy.
Stabilita peny, farba, chuť a vôňa piva nie sú ovplyvnené.

Dávkovanie: 20 - 160 ml/hL (23 - 188 ml/bbl)

  1. Aplikácia vo varni:
    Pridávanie sa vykonáva v horúcej mladine, ideálne za mladinovým čerpadlom pred vstupom do vírivého zásobníka (whirlpool). Ak to nie je možné, odporúčame pridať do vírivého zásobníka (whirlpool), keď je naplnený na 75 – 80 %.
    Dávkovanie: 20 - 40 ml / hL (23 - 47 ml / bbl) horúcej mladiny
    Výhody:
     ➢ Zvýšené oddeľovanie horúcich kalov
     ➢ Vytvorenie kompaktnejšieho kužeľa kalov
     ➢ Včasné odstránenie kalov inhibujúceho proces čistenia
     ➢ Zvýšená koloidná stabilita baleného piva

  2. Pridanie do vychladenej mladiny do fermentačnej nádoby:
    BrauSol Special je možné pridať do studenej mladiny pred začiatkom fermentácie. Vo všeobecnosti sa vstrekuje a mieša priamo do fermentora pomocou CO2 alebo sa dávkuje inline. Je však potrebné postupovať opatrne, pretože BrauSol Special odstráni kvasinky. Dávkovanie: 20 - 40 ml/hL (23 - 47 ml/bbl) piva
    Výhody
    ➢ Zlepšuje sedimentáciu kvasiniek po fermentácii a tým čírejšie mladé pivá po fermentácii
    ➢ Žiadny negatívny vplyv na rýchlosť a priebeh fermentácie
    ➢ Kvasinky sa dajú opakovane použiť
    ➢ Zvýšená koloidná stabilita baleného piva
    ➢ Homogénne rozloženie vďaka fermentácii
  3. Pridanie do mladého piva počas ležania:
    BrauSol Special je možné pridať počas prenosu medzi fermentorom a skladovacou nádržou s dávkovacím systémom. Prípadne sa môže vstrekovať a zmiešať pomocou CO2.
    Dávkovanie: 20 - 40 ml/hL (23 - 47 ml/bbl) piva
    Výhody:
    ➢ Rýchlejšie čírenie mladého piva
    ➢ Zlepšená filtrovateľnosť, pretože produkt čiastočne redukuje aj α a β-glukány
    ➢ Úspora kremeliny odstránením koloidov pred filtráciou
    ➢ Zlepšuje výkon odstredivky znížením výpustov kalov a zachytávanie rozpusteného kyslíka a zvyšuje rýchlosť čírenia.
    ➢ Zvýšená koloidná stabilita baleného piva
  4. Pridanie do hotového piva:
    BrauSol Special je možné pridať do piva v sudoch, alebo fľašiach. Je však potrebné postupovať opatrne, pretože BrauSol Special odstraňuje kvasinky.
    Dávkovanie: 20 - 40 ml/hL (23 - 47 ml/bbl) piva
    Výhody:
    ➢ Zlepšuje sedimentáciu kvasiniek po sekundárnej fermentácii
    ➢ Zvýšená koloidná stabilita baleného piva

  5. Skladovanie
    BrauSol Special je citlivý na nízke teploty. Skladujte vždy nad bodom mrazu a chráňte pred mrazom. Otvorenú nádobu pevne uzavrite a prípravok spotrebujte čo najskôr.

  6.  

Súbory na stiahnutie: