Technická špecifikácia:
E509 – potravinárska kvalita
CAS: 10043-52-4 | ES: 233-140-8
Zem pôvodu: Česká republika
Kvalita: Potravinárska
Koncentrácia: ≥ 96 % CaCl₂
Molárna hmotnosť (M): 110,98 g/mol
Teplota topenia (bt): 782 °C
Teplota varu (bv): 1600 °C
Hustota: 2,15 g/cm³
Príklad úpravy tvrdosti vody.
Chceme upraviť tvrdosť vody. Požadovaný objem vody nech je 10 litrov.
Ak má použitá voda tvrdosť 1 mmol/l (podľa výsledku laboratória) a potrebujeme ju upraviť na hodnotu 2 mmol/l, potom budeme potrebovať nasledovné množstvo chloridu vápenatého anhydrátu (M CaCl2 = 110,98 g/mol = 0,111 g/mmol):
Na dosiahnutie presného zloženia vody v kľúčových iónoch použite výpočet podľa knihy Pivařka2 alebo v niektorom z programov dostupných na webe, napríklad Brewfather.
Skladovanie:
Uchovávajte v dobre uzavretých obaloch, v suchu, mimo dosahu vlhkosti – silne hygroskopická látka.