Trend smeruje k ľahším, ovocným červeným vínam s miernym obsahom alkoholu a jasnými štýlmi. Žiadané sú svieže vône červeného bobuľového ovocia, mäkké taníny a živé kyselinky. Namiesto dlhého vyzrievania, chcete vína, ktoré sú pripravené na okamžitú konzumáciu: nekomplikované, aromaticky príťažlivé a tešiť sa na vypitie. Oenoferm® Berry je viac ako kvasinka – je to voľba pre štýl: ovocný, moderný, elegantný.
Z 1 000 kmeňov na 1
Vytvorenie Oenoferm® Berry nebola náhoda – ale výsledok intenzívneho vývoja a výskumu.
Cieľom je nájsť kvasinky pre červeného vína s veľmi zvláštnym výrazom. Z viac ako 1 000 izolovaných kmeňov kvasiniek bol vybraný presne ten, ktorý nielen kvasí, ale dodáva vínu jasný profil: ovocný, svieži, plný charakteru. Vo všetkých degustáciach nás presvedčil Oenoferm® Berry: intenzívne arómy červeného bobuľového ovocia jednoznačne dominovali nad porovnávacími vínami, ktoré vykazovali skôr tmavé ovocné a džemové tóny.
Aromatické zameranie – keď je v centre pozornosti ovocie
Oenoferm® Berry sa vyznačuje mimoriadne vysokou produkciou esterov: jasne vyniknú intenzívne arómy červených bobúľ, čerešní a čerstvého ovocia. Okrem toho má kmeň schopnosť kombinovať tiolové zlúčeniny.
Táto kombinácia dodáva vínam moderné, čisté ovocie a hĺbku – bez presilenia, ale s eleganciou.
Udržanie sviežosti – vytváranie štruktúry
Ďalšou kľúčovou vlastnosťou Oenoferm® Berry je jej schopnosť zachovať kyselinu jablčnú vo fermentačnom procese. To znamená: viac sviežosti v pohári, viac živosti v ústach. Najmä v horúcich rokoch alebo s odrodami hrozna s nízkymi kyselinami, Oenoferm® Berry podporuje vyvážený štýl.
Prehľad technologických zaujímavostí:
- Vysoká tvorba esterov, pre obzvlášť ovocné červené vína
- Uvoľňuje tioly pre komplexnejšiu, sviežejšiu arómu
- Nízka produkcia SO2 môže dokonca viesť k degradácii viazanej SO2
- Zachovanie kyselín počas fermentácie, čo vedie k stabilnejším a sviežejším vínam
- Veľmi nízky obsah prchavých kyselín pre čisté vína s jasnou arómou
- Rýchly začiatok fermentácie, vysoká tolerancia alkoholu až do 15,5 % pre bezpečné kvasenie