OenoGuide 2023/2024

Z TOP tém vyberáme:

Kvasinky Oenoferm® Finesse

Vynikajúce vlastnosti Oenoferm® Finesse pri fermentácii dávajú bielym a ružovým vínam veľa ovocných tónov a čistý aromatický profil. Zároveň tieto kvasinky takmer neprodukujú žiadnu síru, alebo prchavé kyseliny.
Oenoferm® Finesse dávajú veľmi širokú škálu vôní, ktoré elegantne zvýrazňujú tioly aj terpény. Chuť vína je umocnená zvýšenou plnosťou a perzistenciou.

• Odporúčané pre Biele a Ružové vína
• Tolerancia na alkohol 16 %
• Teplota pri kvasení 10 – 20 °C
• Kinetika fermentácie Rýchla
• Nároky na výživu Stredné
• Produkcia SO2 Veľmi nízka
• Produkcia prchavých kyselín Veľmi nízka

e.Clean - Čistiace enzýmy 

Organické zvyšky zo spracovania sa zvyčajne nahrubo opláchnu pitnou vodou a potom sa chemicky rozpustia. Najmä pektín a škrob sú schopné viazať vodu a zvýšiť tak spotrebu oplachovej vody. Plus namáhavé mechanické čistenie ešte predtým, než chemické prostriedky ako lúh a kyseliny začnú účinne pôsobiť.

e.Clean Tools

Použitie e.Clean Tools umožňuje efektívne odbúrať pektín a celulózu nachádzajúce sa na povrchoch vinohradníckych zariadení (zberové stroje, lisy, filtre, odstopkovače a pod.) a znížiť zadržiavanie vody nečistotami na ich povrchu. Výsledkom je skrátenie a zefektívnenie následného oplachovania a chemického čistenia.

e.Clean Membrane

Pri alkalickom umývaní filtrov sa zo zvyškov pektínov, celulóz, beta-glukánov a bielkovín v dôsledku zmydelnenia tvoria odolné vrstvy nečistôt na povrchu membrán, čo výrazne obmedzuje výkon filtrov. Membrány sa tak často dajú účinne vyčistiť len pomocou peroxidov, čo ale spôsobuje predčasne starnutie týchto filtračných membrán.

Výroba BIO vína

Výroba certifikovaných BIO vín podlieha prísnym kritériam aj pri povolených použitých prípravkoch. Firma Erbsloh má dlhoročné skúsenosti s prípravkami pre BIO vína. V OenoGuide nájdete kompletný zoznam povolených prípravkov. 

Stiahnite si kompletný OenoGuide pre viac zaujímavých tém: 

Späť na zoznam článkov