e.AntiFoam je silikónový odpeňovač, špeciálne vyvinutý podľa požiadaviek liehovarov. Vlastnosti povrchovo aktívnych látok efektívne zamedzujú vývoju a tvorby peny počas kvasenia a destilácie. Počas destilačného procesu je rmut krátko pred dosiahnutím teploty varu obzvlášť náchylný k silnejšej tvorbe peny. e.AntiFoam spôsobuje zníženie povrchového napätia v kvase a tým sa zabráni tvorbe penových bublín.
Hlavné výhody a účely použitia e.AntiFoam:
- Zabránenie tvorby peny počas kvasenia a destilácie.
- Lepšie využitie nádob vďaka zníženiu objemu kvasnej peny.
- Optimálny pre výrobu destilátov z ovocia, obilnín, zemiakov a kvasníc.
- Senzoricky neutrálny - na rozdiel od olejov, alebo masti ktoré sa používajú.
- Nepripaluje destilačné kotly.
- Je zdravotne nezávadný, pachovo a chuťovo neutrálny a preto môže ostať v destilačnom zvyšku.
- Destilačný zvyšok je možné kompostovať, alebo použiť ako krmivo pre zvieratá.
Aplikácia a dávkovanie:
Dávkovanie: | Ovocné rmuty (kvasy): 2 – 4 ml/hl |
Obilné kvasy s nízkym obsahom bielkovín : 2 – 4 ml/hl | |
Obilné a zemiakové kvasy s vysokým obsahom bielkovín : 4 – 8 ml/hl | |
Upozornenie: | V prípade odchýlok od štandardných podmienok môže byť potrebná dávka vyššia, alebo nižšia. |
Aplikácia: | Nezriedený e.AntiFoam sa môže pridať priamo do rmutu. Je možné pridať prípravok i krátko pred destiláciou do kvasu. Je potrebné však zabezpečiť dôkladné premiešanie v celom objeme kvasu. Ak je to potrebné (kvôli lepšiemu rozmiešaniu a distribúcii prípravku v kvase), môže byť produkt zriedený vodou na 10 - 20 % emulziu. |
Chete vedieť viac k téme ovocných destilátov? Stiahnite si náš: DistiGuide!