Ercobin je chemický čistá L(+) kyselina askorbová (E300) vyrobená špeciálne pre účely ošetrovania nápojov. Použitie prípravku je povolené v potravinárstve (obmedzené použitie).
- Vysokoúčinný antioxidant
- Umožní znížiť nevyhnutne potrebnú dávku oxidu siričitého
- Zabezpečí lepšie uchovanie aromatických vlastností nápojov
- Zachovanie a zintenzívnenie chuťových a buketných látok vo víne
- Ošetrené vína dosiahnu po naplnení do fliaš vo všeobecnosti rýchlejšie plnohodnotný buket
- Dlho skladované vysokokvalitné a šumivé vína vykazujú lepšie senzorické vlastnosti
- Prevencia UTA tónov - tóny unaveného a zostarnutého vína
NÁŠ TIP: Aplikovať ako prevenciu, alebo ako osvieženie pre biele, ružové, ovocné vína a šťavy
Dávkovanie a aplikácia:
Víno: Bežná dávka: 5 - 15 g/hl, Maximálna povolená dávka: 25 g/hl, (250 mg/l vína)
Upozornenie:
Ercobin dodržiava svoje vlastnosti ako vysoko kvalitný antioxidant iba vtedy, keď je vo víne dostatok voľného SO2.
Stabilný obsah voľného SO2 by mal byť najmenej 30 mg/l
Kyselina askorbová ovplyvňuje pri analýze obsah voľnej SO2. Namerané hodnoty sú vyššie oproti skutočnému obsahu voľnej SO2 a tak pri analýzach vín s kyselinou askorbovou treba zvoliť príslušnú metódu.
Pivo: Bežná dávka: 2 - 8 g/hl
Ercobin je potrebné aplikovať do produktu (víno, pivo, šťava) v dokonalom rozpustenom stave. Preto sa dávka Ercobin-u rozpustí najmenej v 20-násobku množstva produktu. Pri následnom pridaní k celkovému objemu produktu sa musí venovať pozornosť intenzívnej distribúcii prípravku do celého objemu produktu a je potrebné jeho dôkladne premiešanie.