Ercobin 1 kg

Čistá kyselina askorbová (Vitamín C) ako ochrana proti oxidácii a stabilizátor arómy

Na sklade 2 ks
19,56 €
15,90 € bez DPH
Značka: Erbsloh
Obj. číslo: 47217

Ercobin je chemický čistá L(+) kyselina askorbová (E300) vyrobená špeciálne pre účely ošetrovania nápojov. Použitie prípravku je povolené v potravinárstve (obmedzené použitie).

  • Vysokoúčinný antioxidant
  • Umožní znížiť nevyhnutne potrebnú dávku oxidu siričitého
  • Zabezpečí lepšie uchovanie aromatických vlastností nápojov
  • Zachovanie a zintenzívnenie chuťových a buketných látok vo víne
  • Ošetrené vína dosiahnu po naplnení do fliaš vo všeobecnosti rýchlejšie plnohodnotný buket
  • Dlho skladované vysokokvalitné a šumivé vína vykazujú lepšie senzorické vlastnosti
  • Prevencia UTA tónov - tóny unaveného a zostarnutého vína

NÁŠ TIPAplikovať ako prevenciu, alebo ako osvieženie pre biele, ružové, ovocné vína a šťavy

Dávkovanie a aplikácia:

Víno:  Bežná dávka: 5 - 15 g/hl, Maximálna povolená dávka: 25 g/hl, (250 mg/l vína)
Upozornenie: 
Ercobin dodržiava svoje vlastnosti ako vysoko kvalitný antioxidant iba vtedy, keď je vo víne dostatok voľného SO2.
Stabilný obsah voľného SO2 by mal byť najmenej 30 mg/l
Kyselina askorbová ovplyvňuje pri analýze obsah voľnej SO2. Namerané hodnoty sú vyššie oproti skutočnému obsahu voľnej SO2 a tak pri analýzach vín s kyselinou askorbovou treba zvoliť príslušnú metódu.

Pivo: Bežná dávka: 2 - 8 g/hl

Ercobin je potrebné aplikovať do produktu (víno, pivo, šťava) v dokonalom rozpustenom stave. Preto sa dávka Ercobin-u rozpustí najmenej v 20-násobku množstva produktu. Pri následnom pridaní k celkovému objemu produktu sa musí venovať pozornosť intenzívnej distribúcii prípravku do celého objemu produktu a je potrebné jeho dôkladne premiešanie.

 

Súbory na stiahnutie: