FermoBent® Pore-Tec 500 g

Špeciálny bentonit na priamu aplikáciu počas kvasenia

Na sklade viac ako 10 ks
3,49 €
2,84 € bez DPH
Značka: Erbsloh
EAN kód: 8586015781124
Obj. číslo: 4114351

FermoBent PORE-TEC je unikátny bentonit do muštov. Je veľmi jemne granulovaný, má nízky obsah železa a je vysoko efektívny voči bielkovinám. Aplikuje sa priamo do muštu, kde ostáva počas kvasenia a po dokvasení sa odstráni spolu s kvasným sedimentom. Dokazateľne odstraňuje bielkoviny už v štádiu kvasenia a tak potom hotové vína sú ušetrené čírenia s bentonitom. 

Hlavné výhody a účely použitia FermoBent PORE-TEC:

  • Intenzívna a selektívna adsorpcia bielkovín = odrody s nízkym obsahom bielkovín sú po fermentácii často bielkovinovo negatívne 
    = žiadne straty pri čírení vín
  • Intenzívna a selektívna adsorpcia bielkovín = odrody s vysokým obsahom bielkovín (Veltlín, Tramín) majú výrazne nižší obsah
    bielkovín = menej čírenia vín bentonitom
  • Účinne odstraňuje zvyšky (rezíduá) postrekov ktoré by inhibovali kvasinky
  • Čiastočky bentonitu v kvasiacom mušte = vnútorná povrchová štruktúra muštu = rovnomerný únik CO2 počas kvasenia a to sa
    prejaví optimalizovaným priebehom fermentácie
  • Čiastočky bentonitu v kvasiacom mušte = vnútorná povrchová štruktúra muštu = viazanie výživy pre kvasinky a táto výživa je
    tak pre kvasinky rovnomerne dostupná počas celej fázy kvasenia = lepší priebeh kvasenia
  • Čiastočky bentonitu v kvasiacom mušte = vnútorná povrchová štruktúra muštu = pre kvasinky ktoré sa tak nachádzajú
    rovnomerne v celom objeme nádoby = lepší priebeh kvasenia
  • Menej peny na povrch kvasiaceho muštu = menší únik bohatých aromatických látok
  • Menej peny na povrch kvasiaceho muštu = lepšie využitie objemu kvasnej nádoby
  • Chcete robiť batonáž/Sur lie po dokvasení? Žiadny problém. FermoBent PORE-TEC po dokvasení urobí na dne nádoby kompaktný kal nad ktorým budú usadené kvasinky. Tie stiahnete s mladým vínom a môžete robiť batonáž/Sur lie.

Dávkovanie:

Účel použitiaDávka: g/hl
 Odrody hrozna a ročníky so stredným obsahom bielkovín50 - 150
 Odrody hrozna s vysokým obsahom bielkovín, veľmi teplé ročníky  a pri vysokom pH200 – 300


Aplikácia:

FermoBent PORE-TEC sa pred použitím rozpustí v 5 násobnom množstve vody a nechá sa 4 až 6 hodín napučať. Pred aplikáciou skontrolujte vôňu pripravenej suspenzie. Do ošetrovaného nápoja sa pridáva za stáleho miešania. Odporúčané je FermoBent PORE-TEC pridávať do fermentačnej nádoby pred kvasinkami a výživou. Celý obsah dokonale premiešať v celej nádobe.

Náš tip: Aplikujte FermoBent PORE-TEC v druhý až tretí deň kvasenia. FermoBent PORE-TEC sa pred použitím rozpustí v 5 násobnom množstve vody a nechá sa 4 až 6 hodín napučať. Potom suspenziu opatrne vlejte do kvasnej nádoby a o premiešanie sa postará kvasný proces. 

Upozornenie: Ak aplikujete do kvasiaceho muštu FermoBent PORE-TEC, nepoužívajte v tejto fáze Trenolin® Bouquet PLUS, pretože by FermoBent PORE-TEC tento enzým inaktivoval. Aplikujte Trenolin® Bouquet PLUS potom až po stáčke mladého vína.