Fructozym P 1 kg

Univerzálny, tekutý enzým pre výrobu ovocných štiav a ovocných vín

Na sklade viac ako 10 ks
62,73 €
51,- € bez DPH
Značka: Erbsloh
EAN kód: 4032299211146
Obj. číslo: 1647

Fructozym® P je tekutá, vysoko koncentrovaná pektináza na rýchlu degradáciu pektínu v ovocných rmutoch a šťavách.

  • Rýchla degradácia pektínu v rmutoch z farebného ovocia a uvoľnenie cenných ovocných látok
  • Lepšia čerpateľnosť rmutu a šťavy/muštu
  • Úplné odbúranie pektínu v ovocných šťavách ako predpoklad pre lepšie čírenie a filtráciu
  • Stekutenie ovocia = kvasinky sa ľahšie dostanú k cukrom = lepšie kvasenie a výťažnosť alkoholu
  • Vyššia výťažnosť farbív z ovocia
  • Väčšia intenzita aromatických látok

NÁŠ TIP: Ideálny enzým pre výrobu ovocných vín ako sú napríklad ríbezľové či višňové víno kde je požadovaná vyššia intenzita farby.

Dávkovanie a aplikácia:

Požadovaná dávka enzýmu závisí od suroviny, stupňa vyzretia suroviny, teploty a času pôsobenia. Hodnoty dávkovania sa vzťahujú na teplotu 45 - 55 °C za 1 – 2 hodiny pôsobenia.

 

mL/ 100 kg rmutu            

mL/ 100 L šťavy         

Jablká (10 ‐ 15 °Bx) 

-

0,5 – 1,5

Jablká (20 ‐ 25 °Bx) 

-

1,5 – 5

Čierne ríbezle

5 – 20

2 – 8

Iné bobuľové ovocie

3 – 12

1,5 – 6

Kôstkové ovocie

2 - 8

1 - 4

 

Potrebnú dávku Fructozym® P zrieďte v studenej vode v 20-50 násobnom riedení. Potom je ideálne takto pripravený roztok pridávať priamo do mlynčeka/drviča, alebo do prúdu rmutu v čerpadle. Ak nemáte takúto možnosť, zabezpečte dôkladne rozmiešanie roztoku priamo v nádobe s rmutom, alebo šťavou.

Súbory na stiahnutie: