Kryštálový hroznový mušt 100g

Rektifikovaný hroznový mušt, hroznový koncentrát

Novinka
Na sklade viac ako 10 ks
1,80 €
1,50 € bez DPH
Značka: Naturalia Ingredients S.r.l
EAN kód: 8586015784682
Obj. číslo: 463423510

Kryštálový hroznový mušt (SRCM) povolený pre vinársvo podľa OIV a EÚ

Koncentrovaný rektifikovaný pevný mušt - z hrozna - Predstavuje komplex cukrov prirodzene prítomných v hroznovom mušte, tvorený glukózou (cca 50%) a fruktózou (cca 50%).

Sladivosť porovnateľná so sacharózou (POD = 100 %)

Glykemický index (GI) = Stredne nízky (IG = 49)

Výhody oproti klasickému tekutému rektifikovanému muštu (BRIX65)

  • Jednoduchý prepočet 1 g = 1,g, takže žiadny prepočítavací koeficient ako pri klasickom tekutom rektifikovanom mušte
  • Stála konzistencia. Tekutý rektifikovaný mušt kryštalizuje- hlavne pri skladovaní v chlade, ani po zahriati nie je homogénny a tak je dávkovanie nepresné
  • Veľmi ľahko rozpustný
  • Bez rizika mikrobiologickej kontaminácie: Tekutý rektifikovaný mušt býva kontaminovaný osmotolerantnými mikroorganizmami čo je riziko pre hotový produkt – hlavne pred flašovaním, to nehrozí u kryštálového hroznového muštu
  • Kryštálový hroznový mušt ma oveľa nižšiu hladinu SO2 ako tekutý mušt – menej SO2 do vína
  • Tekutý hroznový mušt aj keď je rektifikovaný má arómu podľa pôvodu a z ohrevu pri výrobe odparovaním = ovplyvnenie senzoriky produktov, kryštálový rektifikovaný mušt má neutrálnu, čistú, jemne ovocnú vôňu
  • Kryštálový hroznový mušt = bez cudzej vody
  • Sekundárna fermentácia: kvasinky nemusia invertovať sacharózu ako pri bežnom cukre = lepšia fermentácia a čistejšie sekty
  • Nekonečná“ trvanlivosť

Výpočet pri dosladzovaní muštov pred fermentáciou:

1 kg kryštálového hroznového muštu (MCRS) (Objem = 0.66 litra) vytvorí 0,5943 litra alkoholu →
Prekvasením 1.68 kg kryštálového hroznového muštu (MCRS)/100 l, sa zvýši v 100 litroch vína alkohol o 1 stupeň (OIV OENO 466-2012)

Sekty:

Na vytvorenie tlaku 1 atm (~1L CO2/L) je potrebných 4 g kryštálového hroznového muštu (MCRS)

Vhodný aj pre ostané potravinárstvo ako alternatíva repného, alebo trstinového cukru

  • Ovocné šťavy, džúsy, džemy, sirupy
  • Výroba zmrzliny
  • Cukrárenstvo a pekárenstvo