LittoFresh® Impact je práškový prípravok na báze rastlinných bielkovín, aktívneho uhlia a bentonitu na ošetrenie bielych a ružových muštov.
- Adsorbuje oxidovateľné fenolové zložky, ktoré sa uvoľňujú počas lisovania
Odstraňuje zlúčeniny, ktoré maskujú arómy a môžu byť príčinou neskorších chýb chuti vo vínach.
- Pri výrobe moderných ružových vín podporuje LittoFresh® Impact atraktívnu farbu a sviežu ovocnú arómu
- Neobsahuje žiadne alergénne látky a je schválený na použitie v ekologicky certifikovanom víne
Dávkovanie:
Účel použitia | Dávka (g/hl) |
Ošetrenie bielych/ružových muštov zo zdravého hrozna | 40 – 60 g/hl |
Ošetrenie bielych/ružových muštov z poškodeného hrozna | 60 – 100 g/hl |
Maximálna povolená dávka | 140 g/hl |
Aplikácia:
Rozmiešajte LittoFresh® Impact v 10-násobnom množstve vlažnej vody aby ostala suspenzia bez hrudiek. Pokiaľ je to možné, nechajte prípravok pár minút napučať. Dôležité je LittoFresh® Impact dôkladne rozmiešať (aspoň 5 minút čerpadlom či miešadlom). Pred kvasením je potrebné oddeliť kal s LittoFresh® Impact stočením, alebo filtráciou. Ak sa mušt dostatočne nevyčíril po 6 hodinách, je možné počkať aj dlhšie. Neodporúčame dlhšiu dobu sedimentácia viac ako 48 hodín. Po tomto čase treba mušt určite stočiť, aj keď nie je dokonale vyčírený.
Kombinácia s inými prípravkami:
LittoFresh® Impact sa zvyčajne používa v kombinácii so Seporit® PORE-TEC.
V mušte dôkladne rozmiešať (aspoň 5 minút čerpadlom či miešadlom) LittoFresh® Impact, počkať cca 20 - 30 minút a následne dôkladne rozmiešať (aspoň 5 minút čerpadlom či miešadlom) vopred napučaný Seporit PORE-TEC. Pred kvasením je potrebné oddeliť vytvorený kal stočením. Ak sa mušt dostatočne nevyčíril po 6 hodinách, je možné počkať aj dlhšie. Neodporúčame dlhšiu dobu sedimentácia viac ako 48 hodín. Po tomto čase treba mušt určite stočiť, aj keď nie je dokonale vyčírený.