MaloStar® Terra 100 hl

Baktérie jablčno-mliečnej fermentácie pre červené vína

Na objednávku
330,87 €
269,- € bez DPH
Značka: Erbsloh
Obj. číslo: 43423155

MaloStar® Terra iniciuje biologickú degradáciu kyselín (jablčno-mliečna fermentácia) a tento kmeň baktérii je zvlášť vhodný pre červené vína. MaloStar Terra podporuje prirodzené odrodové arómy a ovocnosť vín.

Hlavné vlastnosti MaloStar® Terra:  

  • Zdôrazňuje prirodzené arómy vín
  • Ideálny kmeň na súbežnú alkoholovú a JMF fermentáciu
  • Nízka tvorba prchavých kyselín
  • Nízka tvorba diacetylu a etyl laktátu
  • Extrémne nízka tvorba histamínu
  • Vína po ukončení jablčno-mliečnej fermentácie majú zvýšenú mikrobiologickú stabilitu (spontánna JMF).
  • Vína po ukončení jablčno-mliečnej fermentácie majú nižšie nároky na SO2

Aplikácia a dávkovanie:

 Podmienky v rmute, alebo
 víne:
 Voľná SO2 vo víne/rmute: max 15 mg/l. Ideálne žiadna SO2. Celková SO2 : maximálne 50-60 mg/l
 Optimálne pH: 3,3 a viac
 Teplota vína > 18 °C
 Tolerancia na alkohol: maximálne do 15 %
 Príprava: 1. Je možné baktérie nasypať priamo zo sáčku do rmutu/vína.
 2. Odporúčame však rozpustiť v 1,5 l nechlórovej vody bez CO2 s teplotou 20 °C. Premiešajte po 15 minútach a jemne vmiešajte
 do rmutu/vína. 
 Doba aplikácie: Odporúčané: do rmutu počas alkoholovej fermentácie. Využije sa teplo z fermentácie a nízke hladiny alkoholu ako inhibítora JMF.
 Aplikuje 24 – 48 hodín po zakvasení kvasinkami. Alebo:
 Mladé víno po dokvasení a vylisovaní.
 Výživa:  Pre úspešnú JMF odporúčame výživu pre baktérie: MaloStar® Nutri v dávke 20 g/hl.
 Priebeh JMF: Sledujte jemné šumenie na povrchu vína. Typická je jemná aróma po kvasenej kapuste či vajíčkach. 
 Upozornenie:  Počas prebiehajúcej JMF nesmiete aplikovať síru! Prvé zasírenie až keď zmiznú príznaky prebiehajúcej JMF. 
 Upozornenie:  Príliš vysoký obsah CO2 vo víne môže brzdiť jablčno-mliečnu fermentáciu. V tom prípade je vhodne CO2 odstrániť premiešaním vína.
 Koniec JMF:  Ak je obsah kyseliny jablčnej 0 g/l. Obsah kyseliny mliečnej si môžete dať zmerať v našom laboratóriu. 

 

Súbory na stiahnutie: