MannoRelease 1 kg

Kombinovaný prípravok počas fermentácie pre zvýšenie plnosti vín

Náš tip
Na sklade 3 ks
208,98 €
169,90 € bez DPH
Značka: Erbsloh
EAN kód: 4032299503012
Obj. číslo: 4225724

MannoRelease® je zložený zo špecifických bunkových stien kvasiniek v kombinácii s β-glukanázovým enzýmom. Glukanáza účinne uvoľňuje mannoproteíny z bunkovej steny kvasiniek do muštu/vína počas alkoholového kvasenia.

Pre získanie plnších vín s guľatším telom sa bežne robí po dokvasení a stočení miešanie na jemných kvasinkových kaloch (batonáž, Sur-lie) niekoľko týždňov či mesiacov. Toto je však veľmi zdĺhavé a vína pri tom strácajú ovocnosť, aromatiku a podliehajú oxidácii. 

To sa dá urobiť už aj počas kvasenia pomocou MannoRelease®:

  • Mannoproteíny zo špecifických bunkových stien kvasiniek sa priamo viažu na víno. 
  • β-glukanázový enzým účinne uvoľňuje mannoproteíny z odumretých kvasiniek z fermentácie ktorých je v kvasiacej nádobe veľké množstvo. 

Ciele a výhody použitia MannoRelease®:  

  • Získať plnosť vín už počas kvasenia bez náročného miešania vín na kvasinkových kaloch. 
  • Zvýšenie pocitu plnosti, štruktúry.
  • Zvýšená komplexnosť a intenzita aróm vín.
  • Zníženie zvieravej chuti horkých látok.
  • Zlepšenie stability vín voči bielkovinám a kryštalickým zákalom.
  • Pozitívny vplyv na priebeh kvasenia.
  • Rýchly Sur-Lies efekt pre vína ktoré majú byť skoro vo fľašiach.

Aplikácia a dávkovanie:

 Vhodné pre:
 Biele, ružové, červené vína a sekty. 
 Dávkovanie:  V závislosti od požadovaného účinku: 10 - 30 g /hl.
 Aplikácia: Ideálne hneď na začiatku kvasenia. Pred použitím rozpustite v 10-násobným množstvom vody/muštu.
 Pripravenú suspenziu aplikujte do ošetrovaného muštu na začiatku kvasenia.
 Upozornenie: Bentonity deaktivujú činnosť enzýmu. Nepoužívajte fermentačný bentonit FermoBent Pore-Tec spolu s
 MannoRelease® počas kvasenia. 

Súbory na stiahnutie: