MannoSoft je prípravok na báze manoproteínov a polysacharidov so stabilizačným účinkom na zlepšenie plnosti vín
Ciele a výhody použitia:
- Vzhľadom na vysoký podiel voľných manoproteínov sú štruktúra a zmyslový dojem vína výrazne posilnené.
- Polysacharidy prednostne tvoria stabilné koloidné komplexy s adstrigentnými trieslovinami. Táto ich schopnosť reagovať s tanínmi sa tak prejaví v zníženej trpkej a horkej chuti vína.
- Neharmonická kyselina a rušivé triesloviny sú potlačené do úzadia, a tým je dojem z vína zlepšený.
Dávkovanie a aplikácia:
V závislosti na požadovanom účinku je dávkovanie 5 až 30 g/100 L.
Pre presné stanovenie optimálnej dávky sa odporúča test s rôznymi množstvami. MannoSoft rozpustite v 5 až 10 násobnom množstve vody a dôkladne premiešajte v celom objeme vína. Filtrácia nie je nutná. Aplikácia sa uskutočňuje ako konečná úprava vo filtrovanom víne najmenej 3 dni pred konečnou filtráciou pri fľašovaní.