Oenoferm® B52

Silne kvasiace kvasinky do extrémnych podmienok

Novinka
Na sklade viac ako 10 ks
33,32 €
28,- € bez DPH
Značka: Erbsloh
Obj. číslo: 421423463

Oenoferm® B52 je kvasinkový kmeň Saccharomyces cerevisiae var bayanus, ktorý bol vyselektovaný v Champagne z muštov Chardonnay vďaka svojim vynikajúcim fermentačným vlastnostiam a mimoriadnej odolnosti voči extrémnym fermentačným podmienkam.

Vyznačujú sa nasledovnými výnimočnými vlastnosťami:

  • Pozoruhodná tolerancia na alkohol: do 18 % obj.
  • Široké spektrum teplôt fermentácie: 8 - 35 °C.
  • Malá tvorba peny počas fermentácie.
  • Fruktofilné - ľahšie skvasovanie fruktózy.
  • Kompletné dokvasenie cukrov.
  • Veľmi nízka tvorba SO2, H2S a prchavých kyselín.
  • Nízka tvorba vyšších alkoholov.
  • Ideálne pre veľmi číre mušty, alebo mušty s vysokým obsahom SO2.
 Aplikácia hrozno: Kvasinky pre biele, ružové, červené a šumivé vína. Ideálne pre veľmi číre mušty, alebo mušty s vysokým obsahom SO2.
 Tvorený charakter vo vínach:  Zvýrazňuje odrodové vlastnosti odrôd hrozna a pomáha získať kvalitné vína typické pre ich terroir.
 Sekundárna fermentácia:  Kvasinkový kmeň je dokonale prispôsobený k sekundárnej fermentácii vo fľaši tradičnou metódou, alebo v tlakovom tanku.
 Ostatné aplikácie: Fermentácia v ťažkých podmienkach, Zastavené kvasenie
 Dávka:  20 g/hl pre kvasenie bielych a ružových muštov, červených rmutov
 30 – 40 g/hl pre rozbehnutie zastavenej fermentácie
 15 – 40 g/hl pre sekundárne kvasenie
 Odporúčaná teplota pri kvasení: Podľa kvaseného produktu
 Nároky na výživu: Nízke. 
 Nároky na aktivátor: Nie je potrebný. Rehydratácia s VitaDrive® ProArom zvýši obsah aromatických látok.
 Iné vlastnosti: Tieto kvasinky je možné aplikovať bez rehydratácie (Direct Inoculation) priamym nasypaním do produktu. Vtedy:
 Teplota produktu: 14-16 °C
 Odporúčaná dávka: 30g/100L
 YAN > 150 mg/l.


Na získanie optimálneho množstva životaschopných buniek kvasiniek odporúčame pridať 20 - 40 g Oenoferm® B 52 na 100 l muštu. Toto zabezpečuje rýchly nástup fermentácie a dominanciu nad voľne žijúcimi mikroorganizmami. V rehydratačnom postupe je zmysluplné použiť biologický kvasinkový aktivátor VitaDrive® v rovnakom množstve ako je množstvo kvasiniek s cieľom posilniť kvasinky v ranom štádiu ich života. V závislosti od výživovej situácie muštov a rmutov odporúčame použiť kvasinkové výživy z druhov Vitamon® alebo VitaFerm®.

Súbory na stiahnutie: