Oenoferm® Finesse 500 g

Kvasinky pre biele a ružové vína s podporenou ovocnosťou a plnosťou tela.

Novinka
Na sklade viac ako 10 ks
38,38 €
32,25 € bez DPH
Značka: Erbsloh
Obj. číslo: 421423332

Oenoferm® Finesse boli vybrané z rôznych druhov kmeňov kvasiniek pre vynikajúce fermentačné vlastnosti, výbornú produkciu ovocných aróm a podporu plnosti vín. Selekcia bola zameraná na obzvlášť nízku produkciu SO2 a prchavých kyselín. Pozoruhodný je najmä silný prejav aromatických zložiek. Vína fermentované s Oenoferm® Finesse sa vyznačujú ovocnými terpénmi, tiolmi ako 3SH (grep) a A3SH (tropické ovocie, marakuja).

 Odporúčané odrody: Univerzálne kvasinky pre biele a ružové vína
 Tvorený charakter vo vínach:  Vína s odrodovým charakterom a podporeným ovocným buketom, a zvýšeným pocitom plnosti vín.
 Dávka:  20 - 40 g/hl muštu
 Odporúčaná teplota pri kvasení: 10 - 16 °C pre tvorbu esterov a terpénov
 17 - 20 °C pre tvorbu tiolov
 Nároky na výživu: Stredné
 Tolerancia na alkohol:  Do 16 %
 Nástup kvasenia: Rýchly
 Priebeh kvasenia: Konštantná rýchlosť fermentácie
 Killer faktor: Pozitívny
 Iné vlastnosti: Veľmi nízka produkcia SO2 a prchavých kyselín

 

Na získanie optimálneho množstva životaschopných buniek kvasiniek odporúčame pridať 20 - 40 g Oenoferm® Finesse na 100 l muštu. Toto zabezpečuje rýchly nástup fermentácie a dominanciu nad voľne žijúcimi mikroorganizmami. V rehydratačnom postupe je zmysluplné použiť biologický kvasinkový aktivátor VitaDrive® v rovnakom množstve ako je množstvo kvasiniek s cieľom posilniť kvasinky v ranom štádiu ich života. V závislosti od výživovej situácie muštov a rmutov odporúčame použiť kvasinkové výživy z druhov Vitamon® alebo VitaFerm®.

Rehydratácia a aplikácia:

                                                                                                                                                                    Rozdiel teplôt medzi kváskom a muštom nesmie byť väčší ako 8 °C