Oenoferm® Finesse boli vybrané z rôznych druhov kmeňov kvasiniek pre vynikajúce fermentačné vlastnosti, výbornú produkciu ovocných aróm a podporu plnosti vín. Selekcia bola zameraná na obzvlášť nízku produkciu SO2 a prchavých kyselín. Pozoruhodný je najmä silný prejav aromatických zložiek. Vína fermentované s Oenoferm® Finesse sa vyznačujú ovocnými terpénmi, tiolmi ako 3SH (grep) a A3SH (tropické ovocie, marakuja).
Odporúčané odrody: | Univerzálne kvasinky pre biele a ružové vína |
Tvorený charakter vo vínach: | Vína s odrodovým charakterom a podporeným ovocným buketom, a zvýšeným pocitom plnosti vín. |
Dávka: | 20 - 40 g/hl muštu |
Odporúčaná teplota pri kvasení: | 10 - 16 °C pre tvorbu esterov a terpénov 17 - 20 °C pre tvorbu tiolov |
Nároky na výživu: | Stredné |
Tolerancia na alkohol: | Do 16 % |
Nástup kvasenia: | Rýchly |
Priebeh kvasenia: | Konštantná rýchlosť fermentácie |
Killer faktor: | Pozitívny |
Iné vlastnosti: | Veľmi nízka produkcia SO2 a prchavých kyselín |
Na získanie optimálneho množstva životaschopných buniek kvasiniek odporúčame pridať 20 - 40 g Oenoferm® Finesse na 100 l muštu. Toto zabezpečuje rýchly nástup fermentácie a dominanciu nad voľne žijúcimi mikroorganizmami. V rehydratačnom postupe je zmysluplné použiť biologický kvasinkový aktivátor VitaDrive® v rovnakom množstve ako je množstvo kvasiniek s cieľom posilniť kvasinky v ranom štádiu ich života. V závislosti od výživovej situácie muštov a rmutov odporúčame použiť kvasinkové výživy z druhov Vitamon® alebo VitaFerm®.
Rehydratácia a aplikácia:
Rozdiel teplôt medzi kváskom a muštom nesmie byť väčší ako 8 °C