Oenoferm® Freddo 100 g

Chladnomilné kvasinky

Na sklade viac ako 10 ks
10,12 €
8,50 € bez DPH
Značka: Erbsloh
EAN kód: 8586015781278
Obj. číslo: 4214219

Oenoferm® Freddo je kmeň kvasiniek Saccharomyces cerevisiae var. Bayanus tolerantný na nízke teploty. Tieto kvasinky sú vhodné pre výrobu vín ovocného a sviežeho charakteru. Vo vínach prevládajú odrodové arómy s citrusovými nuansami. I o rokmi osvedčenú kvasinku ak pre ťažšie podmienky fermentácie. Taktiež sa osvedčila aj pre ovocné vína, medoviny a ovocné kvasy na destiláty. 

 Odporúčané odrody: Rizling rýnska a vlašský, Burgundské (Rulandské) biele, Chardonnay, Sauvignon, Tramín, Silván, Veltlínske zelené, Müller Thurgau, Kerner,
 Tvorený charakter vo vínach:  Podporuje typickosť odrody
 Citrusové tóny (citrón, grapefruit), zelené jablko
 Dávka:  20 - 40 g/hl muštu
 Odporúčaná teplota pri kvasení: Je možná od 10 °C
 Odporúčaná teplota pri kvasení 13 - 17 °C
 Nároky na výživu: Nízke
 Nároky na aktivátor: Nie je vyslovene potrebný. Rehydratácia s VitaDrive® ProArom zvýši obsah aromatických látok. 
 Tolerancia na alkohol:  Do 15 %
 Nástup kvasenia: Rýchly
 Priebeh kvasenia: Rýchle a rovnomerné
 Killer faktor: Veľmi silný
 Iné vlastnosti: Veľmi nízka produkcia SO2 a prchavých kyselín
 Stabilizácia kyselín (môže obmedzovať jablčno-mliečnu fermentáciu)
 Slabá tvorba peny
 Je možné použiť pri opätovnom rozbehnutí zastaveného kvasenia
 Možné použiť pri sekundárnom kvasení pri výrobe sektov

 

Na získanie optimálneho množstva životaschopných buniek kvasiniek odporúčame pridať 20 - 40 g Oenoferm® Freddo na 100 l muštu. Toto zabezpečuje rýchly nástup fermentácie a dominanciu nad voľne žijúcimi mikroorganizmami. V rehydratačnom postupe je zmysluplné použiť biologický kvasinkový aktivátor VitaDrive® v rovnakom množstve ako je množstvo kvasiniek s cieľom posilniť kvasinky v ranom štádiu ich života. V závislosti od výživovej situácie muštov a rmutov odporúčame použiť kvasinkové výživy z druhov Vitamon® alebo VitaFerm®.