Oenoferm® Klosterneuburg 500 g

Kvasinky pre výrobu plných, korenistých a pikantných bielych vín a medoviny

Na sklade viac ako 10 ks
31,42 €
26,40 € bez DPH
Značka: Erbsloh
EAN kód: 4032299301915
Obj. číslo: 421507

Oenoferm® Klosterneuburg sú kvasinky na výrobu bielych vín. Selekcia bola robená výskumným ústavom HBLVA- Klosterneuburg. Tieto kvasinky sú vhodné na výrobu vysoko prívlastkových vín ako sú bobuľový a hrozienkový výber, ľadové víno, slamové víno. Taktiež sú vhodné pre výrobu medoviny

 Odporúčané odrody: Silvánske, Veltlínske, Chardonnay, Burgunské (Rulandské) biele
 Tvorený charakter vo vínach:  Typická pre danú odrodu
 Korenisté tóny, hlavne po bielom korení
 Herbálne a orieškové tóny
 Dávka:  20 - 40 g/hl muštu
 Odporúčaná teplota pri kvasení: 17 - 22 °C
 Nároky na výživu: Stredné
 Nároky na aktivátor: Odporúča sa. Rehydratácia s VitaDrive® zlepší priebeh kvasenia. 
 Tolerancia na alkohol:  Do 14 %
 Nástup kvasenia: Rýchly
 Priebeh kvasenia: Konštantná rýchlosť fermentácie
 Iné vlastnosti: Osmotolerantné kvasiny = zvládnu vyšší obsah cukrov a hustotu kvaseného produktu
 Ľahká autolýza kvasiniek pre možnosť ležania na jemných kaloch a sur lies metódu
 Podporujú plnosť a telo vín

 

Na získanie optimálneho množstva životaschopných buniek kvasiniek odporúčame pridať 20 - 40 g Oenoferm® Klosternneuburg na 100 l muštu. Toto zabezpečuje rýchly nástup fermentácie a dominanciu nad voľne žijúcimi mikroorganizmami. V rehydratačnom postupe je zmysluplné použiť biologický kvasinkový aktivátor VitaDrive® v rovnakom množstve ako je množstvo kvasiniek s cieľom posilniť kvasinky v ranom štádiu ich života. V závislosti od výživovej situácie muštov a rmutov odporúčame použiť kvasinkové výživy z druhov Vitamon® alebo VitaFerm®.