Oenoferm® Klosterneuburg sú kvasinky na výrobu bielych vín. Selekcia bola robená výskumným ústavom HBLVA- Klosterneuburg. Tieto kvasinky sú vhodné na výrobu vysoko prívlastkových vín ako sú bobuľový a hrozienkový výber, ľadové víno, slamové víno. Taktiež sú vhodné pre výrobu medoviny.
| Odporúčané odrody: | Silvánske, Veltlínske, Chardonnay, Burgunské (Rulandské) biele |
| Tvorený charakter vo vínach: | Typická pre danú odrodu Korenisté tóny, hlavne po bielom korení Herbálne a orieškové tóny |
| Dávka: | 20 - 40 g/hl muštu |
| Odporúčaná teplota pri kvasení: | 17 - 22 °C |
| Nároky na výživu: | Stredné |
| Nároky na aktivátor: | Odporúča sa. Rehydratácia s VitaDrive® zlepší priebeh kvasenia. |
| Tolerancia na alkohol: | Do 14 % |
| Nástup kvasenia: | Rýchly |
| Priebeh kvasenia: | Konštantná rýchlosť fermentácie |
| Iné vlastnosti: | Osmotolerantné kvasiny = zvládnu vyšší obsah cukrov a hustotu kvaseného produktu Ľahká autolýza kvasiniek pre možnosť ležania na jemných kaloch a sur lies metódu Podporujú plnosť a telo vín |
Na získanie optimálneho množstva životaschopných buniek kvasiniek odporúčame pridať 20 - 40 g Oenoferm® Klosternneuburg na 100 l muštu. Toto zabezpečuje rýchly nástup fermentácie a dominanciu nad voľne žijúcimi mikroorganizmami. V rehydratačnom postupe je zmysluplné použiť biologický kvasinkový aktivátor VitaDrive® v rovnakom množstve ako je množstvo kvasiniek s cieľom posilniť kvasinky v ranom štádiu ich života. V závislosti od výživovej situácie muštov a rmutov odporúčame použiť kvasinkové výživy z druhov Vitamon® alebo VitaFerm®.
