Oenoferm® Riesling sú kvasinky ktoré boli vybraté selekciou, ktorá bola robená vo viniciach v Rheingau (Nemecko). Táto kvasinka zvýrazní typickú ovocnosť rizlingov. Špeciálne kvasinky pre ľahké, ovocné až po vysoko kvalitné vyzreté Rizlingy so zvyškovým cukrom.
Odporúčané odrody: | Rizling rýnsky, Rizling vlašský, a im podobné odrody |
Dávka: | 20 - 40 g/hl muštu |
Odporúčaná teplota pri kvasení: | 17 - 19 °C: Svieže a ovocné vône broskýň a marhúľ, Minerálne tóny 19 - 22 °C: Vyzreté žlto dužinaté ovocie, Očarujúca kytica exotických vôní (mango) |
Nároky na výživu: | Stredné |
Nároky na aktivátor: | Odporúča sa. Rehydratácia s VitaDrive® ProArom zvýši obsah aromatických látok. |
Tolerancia na alkohol: | Do 13,5 % |
Nástup kvasenia: | Veľmi pomalý |
Priebeh kvasenia: | Pomalá rýchlosť fermentácie |
Iné vlastnosti: | Zabraňuje tvorbe trimetyldihydronaftalénu (TDN), známejšieho ako „benzínová“ vôňa Zvýšená tvorba glycerolu Počas kvasenia je zvýšená tvorba peny |
Na získanie optimálneho množstva životaschopných buniek kvasiniek odporúčame pridať 20 - 40 g Oenoferm® Riesling na 100 l muštu. Toto zabezpečuje rýchly nástup fermentácie a dominanciu nad voľne žijúcimi mikroorganizmami. V rehydratačnom postupe je zmysluplné použiť biologický kvasinkový aktivátor VitaDrive® v rovnakom množstve ako je množstvo kvasiniek s cieľom posilniť kvasinky v ranom štádiu ich života. V závislosti od výživovej situácie muštov a rmutov odporúčame použiť kvasinkové výživy z druhov Vitamon® alebo VitaFerm®.