Oenoferm® Rosé sa používajú na výrobu ružových vín, vín Blanc de Noir (biele vína z modrých odrôd) a vína metódy Rotling.
Odporúčané odrody: | Pre všetky odrody vhodné na výrobu ružových vín Obvzlášť: Frankovka, Svätovavrinecké, Merlot |
Tvorený charakter vo vínach: | Komplex ovocných aróm (prevažne jahody a maliny) Výrazná smotanovo-krémovitá dochuť |
Dávka: | 20 - 40 g/hl muštu |
Odporúčané teploty pri kvasení: | 17 - 22 °C, |
Nároky na výživu: | Vysoké |
Nároky na aktivátor: | Odporúča sa. Rehydratácia s VitaDrive® ProArom zvýši obsah aromatických látok. |
Tolerancia na alkohol: | Do 14 % |
Nástup kvasenia: | Bežné |
Priebeh kvasenia: | Mierne, ale nepretržité |
Iné vlastnosti: | Podchladením muštu a pridaním SO2 je možné zastaviť kvasenie pre vína so zvyškovým cukrom |
Na získanie optimálneho množstva životaschopných buniek kvasiniek odporúčame pridať 20 - 40 g Oenoferm® Rosé na 100 l muštu. Toto zabezpečuje rýchly nástup fermentácie a dominanciu nad voľne žijúcimi mikroorganizmami. V rehydratačnom postupe je zmysluplné použiť biologický kvasinkový aktivátor VitaDrive® ProArom v rovnakom množstve ako je množstvo kvasiniek s cieľom posilniť kvasinky v ranom štádiu ich života. V závislosti od výživovej situácie muštov a rmutov odporúčame použiť kvasinkové výživy z druhov Vitamon® alebo VitaFerm®.