Oenoferm® Rosé 500 g

Kvasinky na ružové vína s vysokou ovocnou intenzitou a krémovou dochuťou

Na sklade viac ako 10 ks
32,52 €
27,33 € bez DPH
Značka: Erbsloh
EAN kód: 4032299302417
Obj. číslo: 4211297

Oenoferm® Rosé sa používajú na výrobu ružových vín, vín Blanc de Noir (biele vína z modrých odrôd) a vína metódy Rotling.  

 Odporúčané odrody: Pre všetky odrody vhodné na výrobu ružových vín
 Obvzlášť: Frankovka, Svätovavrinecké, Merlot
 Tvorený charakter vo vínach:  Komplex ovocných aróm (prevažne jahody a maliny)
 Výrazná smotanovo-krémovitá dochuť
 Dávka:  20 - 40 g/hl muštu
 Odporúčané teploty pri kvasení:
 17 - 22 °C,
 Nároky na výživu: Vysoké
 Nároky na aktivátor: Odporúča sa. Rehydratácia s VitaDrive® ProArom zvýši obsah aromatických látok. 
 Tolerancia na alkohol:  Do 14 %
 Nástup kvasenia: Bežné
 Priebeh kvasenia: Mierne, ale nepretržité
 Iné vlastnosti: Podchladením muštu a pridaním SO2 je možné zastaviť kvasenie pre vína so zvyškovým cukrom


Na získanie optimálneho množstva životaschopných buniek kvasiniek odporúčame pridať 20 - 40 g Oenoferm® Rosé na 100 l muštu. Toto zabezpečuje rýchly nástup fermentácie a dominanciu nad voľne žijúcimi mikroorganizmami. V rehydratačnom postupe je zmysluplné použiť biologický kvasinkový aktivátor VitaDrive® ProArom
v rovnakom množstve ako je množstvo kvasiniek s cieľom posilniť kvasinky v ranom štádiu ich života. V závislosti od výživovej situácie muštov a rmutov odporúčame použiť kvasinkové výživy z druhov Vitamon® alebo VitaFerm®.