Oenoferm® Rouge 100 g

Kvasinky pre červené vína s ovocným charakterom

Na sklade 4 ks
10,12 €
8,50 € bez DPH
Značka: Erbsloh
EAN kód: 8586015781261
Obj. číslo: 421423100

Oenoferm® Rouge sú kvasinky pre zachovanie a retenciu farby počas fermentácie červených rmutov a muštov.

 Odporúčané odrody: Burgundské (Rulandské) modré, Frankovka modrá, Svätovavrinecké, Zweigeltrebe,
 Modrý Portugal
 Tvorený charakter vo vínach:  Červené vína so zreteľom na bukett bobuľového ovocia a čerešní
 Korenisto-orieškové tóny
 Dávka:  20 - 40 g/hl rmutu
 Odporúčaná teplota pri kvasení: 18 - 28 °C
 Nároky na výživu: Štandardné
 Nároky na aktivátor: Nie je nevyhnutný. Rehydratácia s VitaDrive zlepší priebeh kvasenia. 
 Tolerancia na alkohol:  Do 14,5 %
 Nástup kvasenia: Normálny
 Priebeh kvasenia: Pokojné a bezpečné
 Iné vlastnosti:  Pri vyšších teplotách kvasenia korenisté tóny
 Podpora jablčno - mliečnej fermentácie
 V kombinácií s Oenoferm® wild&pure sa zvýši chuťová rozmanitosť


Na získanie optimálneho množstva životaschopných buniek kvasiniek odporúčame pridať 20 - 40 g Oenoferm® Rouge na 100 l muštu. Toto zabezpečuje rýchly nástup fermentácie a dominanciu nad voľne žijúcimi mikroorganizmami. V rehydratačnom postupe je zmysluplné použiť biologický kvasinkový aktivátor VitaDrive® v rovnakom množstve ako je množstvo kvasiniek s cieľom posilniť kvasinky v ranom štádiu ich života. V závislosti od výživovej situácie muštov a rmutov odporúčame použiť kvasinkové výživy z druhov Vitamon® alebo VitaFerm®.