Oenoferm® Rouge sú kvasinky pre zachovanie a retenciu farby počas fermentácie červených rmutov a muštov.
Odporúčané odrody: | Burgundské (Rulandské) modré, Frankovka modrá, Svätovavrinecké, Zweigeltrebe, Modrý Portugal |
Tvorený charakter vo vínach: | Červené vína so zreteľom na bukett bobuľového ovocia a čerešní Korenisto-orieškové tóny |
Dávka: | 20 - 40 g/hl rmutu |
Odporúčaná teplota pri kvasení: | 18 - 28 °C |
Nároky na výživu: | Štandardné |
Nároky na aktivátor: | Nie je nevyhnutný. Rehydratácia s VitaDrive zlepší priebeh kvasenia. |
Tolerancia na alkohol: | Do 14,5 % |
Nástup kvasenia: | Normálny |
Priebeh kvasenia: | Pokojné a bezpečné |
Iné vlastnosti: | Pri vyšších teplotách kvasenia korenisté tóny Podpora jablčno - mliečnej fermentácie V kombinácií s Oenoferm® wild&pure sa zvýši chuťová rozmanitosť |
Na získanie optimálneho množstva životaschopných buniek kvasiniek odporúčame pridať 20 - 40 g Oenoferm® Rouge na 100 l muštu. Toto zabezpečuje rýchly nástup fermentácie a dominanciu nad voľne žijúcimi mikroorganizmami. V rehydratačnom postupe je zmysluplné použiť biologický kvasinkový aktivátor VitaDrive® v rovnakom množstve ako je množstvo kvasiniek s cieľom posilniť kvasinky v ranom štádiu ich života. V závislosti od výživovej situácie muštov a rmutov odporúčame použiť kvasinkové výživy z druhov Vitamon® alebo VitaFerm®.