Oenoferm® Structure je špeciálne vybraná čistá kvasinka z kmeňa Saccharomyces cerevisiae na výrobu štruktúrovaných, hladkých vín s výraznými tanínmi. Kvasinka podporuje uvoľňovanie látok z hrozna, dôležitých pre farbu vína a jeho hĺbku.
Odporúčané odrody: | Cabernet Sauvignon, Frankovka modrá, Svätovavrinecké, Zweigeltrebe, Dornfelder Merlot, Syrah, |
Tvorený charakter vo vínach: | Arómy orieškov, bobuľového ovocia, čerešní |
Dávka: | 20 - 40 g/hl rmutu |
Odporúčaná teplota pri kvasení: | 18 - 28 °C |
Nároky na výživu: | Štandardné |
Nároky na aktivátor: | Nie je nevyhnutný. Rehydratácia s VitaDrive zlepší priebeh kvasenia. |
Tolerancia na alkohol: | Do 15 % |
Nástup kvasenia: | Normálny |
Priebeh kvasenia: | Pokojné a bezpečné |
Iné vlastnosti: | Pre vína ktoré budú vyzrievať v drevených sudoch Vhodné pre vína na dlhé zrenie Stabilizácia polyfenolov a tanínov |
Na získanie optimálneho množstva životaschopných buniek kvasiniek odporúčame pridať 20 - 40 g Oenoferm® Structure na 100 l muštu. Toto zabezpečuje rýchly nástup fermentácie a dominanciu nad voľne žijúcimi mikroorganizmami. V rehydratačnom postupe je zmysluplné použiť biologický kvasinkový aktivátor VitaDrive® v rovnakom množstve ako je množstvo kvasiniek s cieľom posilniť kvasinky v ranom štádiu ich života. V závislosti od výživovej situácie muštov a rmutov odporúčame použiť kvasinkové výživy z druhov Vitamon® alebo VitaFerm®.