Oenoferm® Terra sú kvasinky kmeňa Saccharomyces cerevisiae var. Bayanus, ktorý nemení charakter terroir vína, ale ho naopak uvoľňuje a podporuje. Taktiež sú vhodné aj na fermentáciu iných produktov ako sú medovina, ovocné vína a iné, kde nám ide o bezpečné prekvasenie bez tvorby cudzích tónov.
| Biele/Ružové vína | Červené vína | |
| Odporúčané odrody: | Pre všetky odrody | |
| Tvorený charaker vín: | Nemení charakter terroir vína, ale ho naopak uvoľňuje a podporuje | |
| Odporúčaná teplota pri kvasení: | 17 - 22 °C | 22 - 28 °C |
| Dávka: | 20 - 40 g/hl muštu | |
| Nároky na výživu: | Vysoké. Obvzlášť na začiatku kvasenia | |
| Nároky na aktivátor: | Vysoko odporúčané. Rehydratácia s VitaDrive® zlepší priebeh kvasenia | |
| Tolerancia na alkohol: | Do 14 % | |
| Nástup kvasenia: | Rýchly | |
| Priebeh kvasenia: | Rýchle a bezpečné | |
| Iné vlastnosti: | Inhibičný vplyv na jablčno - mliečnu fermentáciu | |
Na získanie optimálneho množstva životaschopných buniek kvasiniek odporúčame pridať 20 - 40 g Oenoferm® Terra na 100 l muštu. Toto zabezpečuje rýchly nástup fermentácie a dominanciu nad voľne žijúcimi mikroorganizmami. V rehydratačnom postupe je zmysluplné použiť biologický kvasinkový aktivátor VitaDrive® v rovnakom množstve ako je množstvo kvasiniek s cieľom posilniť kvasinky v ranom štádiu ich života. V závislosti od výživovej situácie muštov a rmutov odporúčame použiť kvasinkové výživy z druhov Vitamon® alebo VitaFerm®.
