Oenoferm® Tipico sú kvasinky vhodné pre výrobu elegantných bielych vín s cieľom podporiť aromatiku charakteristickú pre danú odrodu. Desaťročiami osvedčená kvasinka pre každú bielu odrodu.
Odporúčané odrody: | Rizlingy - obvzlášť vhodné pre Rizling vlašský, Muškátové odrody, Muller - Thurgau, Veltlínske zelené, Silván, Tramín Ružové vína |
Tvorený charakter vo vínach: | Čistá aróma vyzretého hrozna danej odrody, exotického ovocia a marhúľ |
Dávka: | 20 - 40 g/hl muštu |
Odporúčané teploty pri kvasení: | 18 - 22 °C, Ku koncu kvasenie je vhodné zvýšiť teplotu muštov (21 – 22 °C) |
Nároky na výživu: | Stredne až vysoké |
Nároky na aktivátor: | Odporúča sa. Rehydratácia s VitaDrive® ProArom zvýši obsah aromatických látok. |
Tolerancia na alkohol: | Do 14 % |
Nástup kvasenia: | Bežné |
Priebeh kvasenia: | Pokojné a bezpečné |
Iné vlastnosti: | Podchladením muštu je možné zastaviť kvasenie pre biele a ružové vína so zvyškovým cukrom Spoľahlivá a osvedčená univerzálna kvasinka pre biele vína |
Na získanie optimálneho množstva životaschopných buniek kvasiniek odporúčame pridať 20 - 40 g Oenoferm® Tipico na 100 l muštu. Toto zabezpečuje rýchly nástup fermentácie a dominanciu nad voľne žijúcimi mikroorganizmami. V rehydratačnom postupe je zmysluplné použiť biologický kvasinkový aktivátor VitaDrive® ProArom v rovnakom množstve ako je množstvo kvasiniek s cieľom posilniť kvasinky v ranom štádiu ich života. V závislosti od výživovej situácie muštov a rmutov odporúčame použiť kvasinkové výživy z druhov Vitamon® alebo VitaFerm®.