Oenoferm® Veltliner sú kvasinky Saccharomyces cerevisiae var. bayanus pre kvasenie muštov odrody Veltlínske zelené.
Odporúčané odrody: | Veltlínske zelené, Veltlínske červené skoré |
Tvorený charakter vo vínach: | Klasický odrodový Veltlín zelený: herbálne tóny, biela mandľa, korenie, jemne ovocné tóny |
Dávka: | 20 - 40 g/hl muštu |
Odporúčaná teplota pri kvasení: | 14 - 17 °C |
Nároky na výživu: | Nízke |
Nároky na aktivátor: | Nie je vyslovene potrebný. Rehydratácia s VitaDrive® ProArom zvýši obsah aromatických látok. |
Tolerancia na alkohol: | Do 15 % |
Nástup kvasenia: | Rýchly |
Priebeh kvasenia: | Rýchle a bezpečné |
Iné vlastnosti: | Veľmi silná kvasná kinetika aj pri nízkych teplotách Podpora zachovania kyselín |
Náš typ pre výživu a charakter vína: | Ľahké Veltlínske zelené (nižšia cukornatosť): svieže, tiolové, typ "Sauvignon": 2 x 25 g/hl Vitamon Combi Výrazne, plné, korenisté Veltlínske zelené (vyššia cukornatosť): 2 x 25 g/hl VitaFerm Ultra, alebo Vitaferm Base |
Na získanie optimálneho množstva životaschopných buniek kvasiniek odporúčame pridať 20 - 40 g Oenoferm® Veltliner na 100 l muštu. Toto zabezpečuje rýchly nástup fermentácie a dominanciu nad voľne žijúcimi mikroorganizmami. V rehydratačnom postupe je zmysluplné použiť biologický kvasinkový aktivátor VitaDrive® v rovnakom množstve ako je množstvo kvasiniek s cieľom posilniť kvasinky v ranom štádiu ich života. V závislosti od výživovej situácie muštov a rmutov odporúčame použiť kvasinkové výživy z druhov Vitamon® alebo VitaFerm®.