Oenoferm® Veltliner 100 g

Pre typické, korenisté a pikantné Veltlínske zelené

Na sklade viac ako 10 ks
10,12 €
8,50 € bez DPH
Značka: Erbsloh
EAN kód: 8586015781254
Obj. číslo: 4214407

Oenoferm® Veltliner sú kvasinky Saccharomyces cerevisiae var. bayanus pre kvasenie muštov odrody Veltlínske zelené.

 Odporúčané odrody: Veltlínske zelené, Veltlínske červené skoré
 Tvorený charakter vo vínach:  Klasický odrodový Veltlín zelený: herbálne tóny, biela mandľa, korenie, jemne ovocné tóny
 Dávka:  20 - 40 g/hl muštu
 Odporúčaná teplota pri kvasení: 14 - 17 °C
 Nároky na výživu: Nízke
 Nároky na aktivátor: Nie je vyslovene potrebný. Rehydratácia s VitaDrive® ProArom zvýši obsah aromatických látok. 
 Tolerancia na alkohol:  Do 15 %
 Nástup kvasenia: Rýchly
 Priebeh kvasenia: Rýchle a bezpečné
 Iné vlastnosti: Veľmi silná kvasná kinetika aj pri nízkych teplotách
 Podpora zachovania kyselín
 Náš typ pre výživu a charakter vína: Ľahké Veltlínske zelené (nižšia cukornatosť): svieže, tiolové, typ "Sauvignon": 2 x 25 g/hl Vitamon Combi
 Výrazne, plné, korenisté Veltlínske zelené (vyššia cukornatosť): 2 x 25 g/hl VitaFerm Ultra, alebo Vitaferm Base


Na získanie optimálneho množstva životaschopných buniek kvasiniek odporúčame pridať 20 - 40 g Oenoferm® Veltliner na 100 l muštu. Toto zabezpečuje rýchly nástup fermentácie a dominanciu nad voľne žijúcimi mikroorganizmami. V rehydratačnom postupe je zmysluplné použiť biologický kvasinkový aktivátor
VitaDrive® v rovnakom množstve ako je množstvo kvasiniek s cieľom posilniť kvasinky v ranom štádiu ich života. V závislosti od výživovej situácie muštov a rmutov odporúčame použiť kvasinkové výživy z druhov Vitamon® alebo VitaFerm®.