Oenoferm® Wild & Pure 500 g

„Divoké“ arómy so spoľahlivými výsledkami fermentácie

Na sklade 5 ks
54,09 €
45,45 € bez DPH
Značka: Erbsloh
EAN kód: 4032299304114
Obj. číslo: 4214505

Oenoferm® wild & purešpeciálne kvasinky, ktoré vďaka svojej metabolickej aktivite dokážu produkovať intenzívne ovocné estery a exotické vône. Oenoferm® wild & pure sú kombináciou divokého kmeňa kvasiniek Torulaspora delbrueckii a nového kmeňa Saccharomyces so silnou fermentačnou silou. Oba kmene vykazujú syntrofný charakter (navzájom sa pozitívne ovplyvňujú). Tieto kvasinky umožňujú výrazne pozitívne meniť štýl vín. Vína sú zložitejšie v textúre, krémovitejšie a je výrazne predĺžená dochuť vín.

 Biele/Ružové vínaČervené vína
 Odporúčané odrody: Muškátové odrody, Tramínové odrody, Rizlingy, Chardonnay, Veltlínske,
 Tokajské odrody, Frankovka/Vavrinec Rosé
 Burgundské (Rulandské) modré, Vavrinec
 Tvorený charaker vín: Zvýšená tvorba monoterpénov a ovocných esterov
 Podporujú tvorbu aróm dozretého a exotického ovocia
 Plná dochuť a telo vína
 Odporúčaná teplota pri
 kvasení:
 16 - 20 °C  25 - 33 °C
 Dávka:  20 - 40 g/hl muštu
 Nároky na výživu: Stredne až vysoké nároky na výživu
 Nároky na aktivátor: Odporúčané. Rehydratácia s VitaDrive®  zlepší priebeh kvasenia
 Tolerancia na alkohol:  Do 14 %
 Nástup kvasenia: Rýchly
 Priebeh kvasenia: Rýchle a bezpečné
 Iné vlastnosti: Ideálne na tvorbu prémiových vín
 Ideálne pre tvorbu vín pre cuvée

 

Na získanie optimálneho množstva životaschopných buniek kvasiniek odporúčame pridať 20 - 40 g Oenoferm® wild & pure na 100 l muštu. Toto zabezpečuje rýchly nástup fermentácie a dominanciu nad voľne žijúcimi mikroorganizmami. V rehydratačnom postupe je zmysluplné použiť biologický kvasinkový aktivátor VitaDrive® v rovnakom množstve ako je množstvo kvasiniek s cieľom posilniť kvasinky v ranom štádiu ich života. V závislosti od výživovej situácie muštov a rmutov odporúčame použiť kvasinkové výživy z druhov Vitamon® alebo VitaFerm®.