Oenoferm® wild & pure sú špeciálne kvasinky, ktoré vďaka svojej metabolickej aktivite dokážu produkovať intenzívne ovocné estery a exotické vône. Oenoferm® wild & pure sú kombináciou divokého kmeňa kvasiniek Torulaspora delbrueckii a nového kmeňa Saccharomyces so silnou fermentačnou silou. Oba kmene vykazujú syntrofný charakter (navzájom sa pozitívne ovplyvňujú). Tieto kvasinky umožňujú výrazne pozitívne meniť štýl vín. Vína sú zložitejšie v textúre, krémovitejšie a je výrazne predĺžená dochuť vín.
Biele/Ružové vína | Červené vína | ||
Odporúčané odrody: | Muškátové odrody, Tramínové odrody, Rizlingy, Chardonnay, Veltlínske, Tokajské odrody, Frankovka/Vavrinec Rosé | Burgundské (Rulandské) modré, Vavrinec | |
Tvorený charaker vín: | Zvýšená tvorba monoterpénov a ovocných esterov Podporujú tvorbu aróm dozretého a exotického ovocia Plná dochuť a telo vína | ||
Odporúčaná teplota pri kvasení: | 16 - 20 °C | 25 - 33 °C | |
Dávka: | 20 - 40 g/hl muštu | ||
Nároky na výživu: | Stredne až vysoké nároky na výživu | ||
Nároky na aktivátor: | Odporúčané. Rehydratácia s VitaDrive® zlepší priebeh kvasenia | ||
Tolerancia na alkohol: | Do 14 % | ||
Nástup kvasenia: | Rýchly | ||
Priebeh kvasenia: | Rýchle a bezpečné | ||
Iné vlastnosti: | Ideálne na tvorbu prémiových vín Ideálne pre tvorbu vín pre cuvée |
Na získanie optimálneho množstva životaschopných buniek kvasiniek odporúčame pridať 20 - 40 g Oenoferm® wild & pure na 100 l muštu. Toto zabezpečuje rýchly nástup fermentácie a dominanciu nad voľne žijúcimi mikroorganizmami. V rehydratačnom postupe je zmysluplné použiť biologický kvasinkový aktivátor VitaDrive® v rovnakom množstve ako je množstvo kvasiniek s cieľom posilniť kvasinky v ranom štádiu ich života. V závislosti od výživovej situácie muštov a rmutov odporúčame použiť kvasinkové výživy z druhov Vitamon® alebo VitaFerm®.