Oenoferm® Zweigelt 500 g

Kvasinky pre výrobu vín z Zweigeltrebe, ale i Frankovky a Svätovavrineckého

Na sklade viac ako 10 ks
38,68 €
32,50 € bez DPH
Značka: Erbsloh
EAN kód: 4032299302615
Obj. číslo: 4214222

Oenoferm® Zweigelt je vybraný kmeň kvasiniek HBLA a BA z oblasti Klosterneuburg. Kmeň LW 414-58 rodu Saccharomyces cerevisiae bol vybratý konkrétne pre kvasenie muštov/rmutov odrody Zweigeltrebe k dosiahnutiu maximálnych senzorických vlastnosti danej odrody. 

 Odporúčané odrody: Zweigeltrebe, Frankovka modrá, Svätovavrinecké a podobné odrody
 Tvorený charakter vo vínach:  Vína sú bohaté na aromatické látky s charakteristickou cherry - višňovou vôňou
 Dávka:  20 - 40 g/hl rmutu
 
 Odporúčaná teplota pri kvasení:


 25 - 28 °C: Podpora ovocného charakteru odrody
 28 - 32 °C: Výrazne, plné vína vhodné na dlhé zrenie (aj v drevených sudoch)
 Nároky na výživu: Bežné
 Nároky na aktivátor: Nie je nevyhnutný. Rehydratácia s VitaDrive zlepší priebeh kvasenia. 
 Tolerancia na alkohol:  Do 15 %
 Nástup kvasenia: Normálny
 Priebeh kvasenia: Pokojné a bezpečné
 Iné vlastnosti:  Hlavne u mladých vín je výrazný buket kôstkového ovocia.
 Farba vín je výrazná, purpurová
 Vína kvasené s Oenoferm® Zweigelt sú vhodné aj na dlhodobé zrenie v „dreve“ 


Na získanie optimálneho množstva životaschopných buniek kvasiniek odporúčame pridať 20 - 40 g Oenoferm® Zweigelt na 100 l muštu. Toto zabezpečuje rýchly nástup fermentácie a dominanciu nad voľne žijúcimi mikroorganizmami. V rehydratačnom postupe je zmysluplné použiť biologický kvasinkový aktivátor VitaDrive® v rovnakom množstve ako je množstvo kvasiniek s cieľom posilniť kvasinky v ranom štádiu ich života. V závislosti od výživovej situácie muštov a rmutov odporúčame použiť kvasinkové výživy z druhov Vitamon® alebo VitaFerm®.