OenoPur® 100 g

Kombinovaný práškový prípravok na ošetrenie muštov

Náš tip
Na objednávku
5,64 €
4,59 € bez DPH
Značka: Erbsloh
EAN kód: 8586015780851
Obj. číslo: 4114425

OenoPur® je práškový prípravok k preventívnemu ošetreniu muštu. Je zložený z vysoko čistej celulózy, PVPP, želatíny a minerálnych adsorbentov. OenoPur® dobre sedimentuje a tak vytvára dobré podmienky pre čo najlepšie oddelenie kalov.

Hlavné výhody a účely použitia OenoPur®:

  • Ľahko sa rozptyľuje a môže sa pre úsporu času aplikovať priamo do muštu/rmutu bez rozpúšťania
  • Odstraňuje prebytočné a pre víno negatívne účinkujúce triesloviny, polyfenoly, katechíny a iné horké látky
  • Odstránením týchto látok sa zároveň predchádza oxidácii a predčasnému starnutiu vín
  • Cielená a selektívna adsorpcia nežiadúcich horkých látok bez odstránenia cenných zložiek muštu/rmutu
  • Veľmi šetrný k ošetrovanému muštu/rmutu
  • Neobsahuje kazeín a preto nie je potrebné jeho označenie ako alergénny prípravok
  • Odstránenie prebytočných rušivých látok zaručuje získanie čistých vín
  • Taktiež sa tým vyhnete neskoršiemu náročnému odstraňovaniu rušivých horkých látok v hotových vínach

Dávkovanie:

 Dávka (g/hl)
 Ošetrenie zdravých bielych/ružových rmutov pri odkalovaní. Zlepšenie odkalovania.30 – 40 g/100 kg rmutu
 Ošetrenie bielych/ružových rmutov z mierne poškodeného, nedozretého, alebo hrozna poškodeného krúpami.
 Zlepšenie odkalovania
40 – 100 g/100 kg rmutu
 Odkalovanie muštov. Odstránenie polyfenolov.40 - 60 g/hl muštu

 

Aplikácia:

OenoPur® sa aplikuje buď do rmutu (pri mletí) alebo priamo do muštu. OenoPur® sa môže aplikovať priamo bez rozpúšťania.
Lepší účinok a distribúciu dosiahnete, ak budete aplikovať OenoPur vo forme suspenzie do muštu/šťavy pri statickom odkalovaní. OenoPur rozpustite v 5 - 10 násobnom množstve vlažnej vody aby ostala suspenzia bez hrudiek. Dôležité je OenoPur dôkladne rozmiešať (aspoň 5 minút čerpadlom či miešadlom). Pred kvasením je potrebné oddeliť kal s OenoPur stočením, alebo filtráciou. Ak sa mušt dostatočne nevyčíril po 6 hodinách, je možné počkať aj dlhšie. Neodporúčame dlhšiu dobu sedimentácia viac ako 48 hodín. Po tomto čase treba mušt určite stočiť, aj keď nie je dokonale vyčírený. 

 Kombinácia s inými prípravkami:

OenoPur® sa zvyčajne používa v kombinácii so Seporit® PORE-TEC. Alebo s CarboTec GE či Granucol® GE pri poškodenom hrozne/ovocí. 

Zdravé hrozno/ovocie:
V mušte dôkladne rozmiešať (aspoň 5 minút čerpadlom či miešadlom) OenoPur®, počkať cca 20 - 30 minút a následne dôkladne rozmiešať (aspoň 5 minút čerpadlom či miešadlom) vopred napučaný Seporit PORE-TEC.

Poškodené hrozno/ovocie:
V mušte dôkladne rozmiešať (aspoň 5 minút čerpadlom či miešadlom) CarboTec GE, počkať cca 20 - 30 minút a následne dôkladne rozmiešať (aspoň 5 minút čerpadlom či miešadlom) OenoPur®. Ak sa aplikuje muštový bentonit Seporit® PORE-TEC, ten aplikuje ako posledný a tiež je ho potrebné dôkladne rozmiešať (aspoň 5 - 10 minút čerpadlom či miešadlom).

Pred kvasením je potrebné oddeliť vytvorený kal stočením. Ak sa mušt dostatočne nevyčíril po 6 hodinách, je možné počkať aj dlhšie. Neodporúčame dlhšiu dobu sedimentácia viac ako 48 hodín. Po tomto čase treba mušt určite stočiť, aj keď nie je dokonale vyčírený. 

Upozornenie: Ak používate odkaľovací enzým napríklad Trenolin Klar, enzým sa musí aplikovať ako úplne prvý a musí pôsobiť cca 2-3 hodiny, než aplikujete CarboTec GE, alebo Seporit PORE-TEC.

Súbory na stiahnutie: