OenoRed® sa používa na zaokrúhlenie chuti a zvýšenej farebnej stability červených vín. Je to prírodný kvasinkový derivát a obsahuje vysoký podiel komplexných polysacharidov z bunkových stien kvasiniek.
Ciele a výhody použitia OenoRed®:
- Kvasinkové polysacharidy stabilizujú antokyány a taníny uvoľnené zo šupky hrozna.
- Vína sa potom vyznačujú intenzívnejšou farbou a jemnejšou dochuťou.
- Zaokrúhľovanie tvrdých a zvieravých trieslovín/tanínov
- Zlepšenie chuťového profilu.
- Predĺženie dochuti vína.
Aplikácia a dávkovanie:
Vhodné pre: | Výroba červených vín. | |
Dávkovanie: | V závislosti od požadovaného účinku: 30 - 40 g/hl. | |
Aplikácia: | Na 2-3 deň kvasenia kedy sa začnú uvoľňovať farbivá. Rozpustiť v malom množstve muštu/vody a vliať do fermentačnej nádoby. | |
Používajte v kombinácii s inými výživami z odporúčanej rodiny VitaFerm® alebo Vitamon® na optimalizáciu organoleptických vlastností vín. |