PressCell sa používa ako pomôcka pri lisovaní muštových, kvasničných a bentonitových kalov kde je potrebné oddeliť kvapalinu od kalu.
Použitie a aplikácia:
- 1. Ako pomôcka pri lisovaní hrozna a ovocia: zlepšuje štruktúru lisovaného hrozna a ovocia a tým lepší odtok muštu/šťavy. Toto je obzvlášť dôležité pre ovocie so slabou štruktúrou, problematické hroznové rmuty a skladované ovocie, ktoré sa veľmi ťažko lisuje. Použitím PressCell-u je možné výrazne skrátiť čas lisovania a výrazne zvýšiť výťažnosť a stupeň čistoty muštu/šťavy.
- 2. Pre spracovanie kalov/sedimentov: PressCell sa homogénne vmieša do kalov. Vlákna absorbujú kvapalinu a viažu kalové častice. Vytvorená zmes kalov a celulózových vlákien sa potom umiestni do lisu (pneumatického či hydrolisu) a šetrným lisovaním sa získa pred filtrovaná kvapalina.
Dávkovanie:
V závislosti od obsahu kvapaliny v lisovanom produkte (kaly, rmut) sa do 100 kg rmutu alebo do 100 l kalov pridá 1 až 3 kg PressCell-u.