PuroCell® je čistý prípravok z bunkových stien kvasiniek na podporu aktivity kvasiniek počas alkoholového kvasenia hroznových a ovocných vín.
Účel a výhody použitia PuroCell®:
- Vysoké adsorpčné vlastnosti bunkových stien kvasiniek.
- Adsorpcia zvyškov pesticídov v mušte.
- Adsorpcia látok inhibujúcich fermentáciu, najmä mastných kyselín so stredným reťazcom.
- Preventívne použitie v mušte výrazne zvyšuje rýchlosť fermentácie.
- Zlepšené uvoľňovanie CO2 počas alkoholového kvasenia.
- Redukcia fenolových zlúčenín na zlepšenie čistoty profilu vône a chuti vína.
- Kvasenie bez zvyškového cukru je teda možné aj pri vyššom obsahu alkoholu vo víne.
- Pre úspešný reštart zastavenej fermentácie.
Dávkovanie a aplikácia:
Dávkovanie: | Preventívna dávka na zlepšenie priebehu fermentácie: 10 - 20 g /hl muštu. Na znovu naštartovanie zastavenej fermentácie: 30 - 40 g/hl. |
Aplikácia mušt: | PuroCell® sa pred pridaním do muštu rozmieša s 5-násobným množstvom vody. Zabezpečte dôkladne premiešanie v celom objeme muštu. Aplikujte do muštu pred aplikáciou kvasiniek. |
Aplikácia zastavené kvasenie: | PuroCell® sa pred pridaním do vína rozmieša s 5-násobným množstvom vody. Zabezpečte dôkladne premiešanie v celom objeme vína. Po jednom dni odstráňte sediment. Na znovu rozkvasenie sa odporúča použiť silne fermentujúce kvasinky, ako napríklad Oenoferm® X-treme, Oenoferm® Icone, alebo Oenoferm® B52. |
Ďalšia výživa: | Odporúčame tiež dodať kvasinkám výživu 10 g/hl VitaFerm® Bio, alebo VitaFerm® Ultra. |