Spiriferm sú silne fermentujúce suché čisté kvasinky kmeňa Saccharomyces cerevisiae. Fermentačné vlastnosti Spiriferm sú ideálne pri kvasení ovocných rmutov a muštov pre ovocné destiláty.
Vhodné pre: | Univerzálne kvasinky pre všetky druhy ovocia |
Profil arómy v produkte: | Čisté arómy typické pre dané ovocie bez neprirodzených vôní |
Ďalšie vlastnosti: | Nízka tvorba SO2 a H2S (sirkové a sírnikové pachy) Rýchly začiatok kvasenia |
Dávka: | 20 g/hl kvasu, V prípade poškodeného ovocia, alebo nepriaznivých kvasných podmienok: 25 - 30 g/hl kvasu |
Odporúčaná teplota pri kvasení: | 16 - 22 °C |
Nároky na výživu: | Stredné |
Výživa: | Bežne postačuje Vitamon® Combi 30 g/hl kvasu. Ovocie chudobné na výživy (čerešňa, bobuľové ovocie), prípadne nepriaznivé kvasné podmienky: až do 50 g/hl kvasu. Prípadne kombinovanú výživu VitaFerm® Base 50 - 90 g/hl kvasu. |
Nároky na aktivátor pri rehydratácii kvasiniek: | Nie je vyslovene potrebný. Rehydratácia s VitaDrive® ProArom zvýši obsah aromatických látok |
Tolerancia na alkohol: | Do 14 % |
Nástup kvasenia: | Rýchly |
Priebeh kvasenia: | Konštantná rýchlosť fermentácie |