Spiriferm sú silne fermentujúce suché čisté kvasinky kmeňa Saccharomyces cerevisiae. Fermentačné vlastnosti Spiriferm sú ideálne pri kvasení ovocných rmutov a muštov pre ovocné destiláty.
| Vhodné pre: | Univerzálne kvasinky pre všetky druhy ovocia |
| Profil arómy v produkte: | Čisté arómy typické pre dané ovocie bez neprirodzených vôní |
| Ďalšie vlastnosti: | Nízka tvorba SO2 a H2S (sirkové a sírnikové pachy) Rýchly začiatok kvasenia |
| Dávka: | 20 g/hl kvasu, V prípade poškodeného ovocia, alebo nepriaznivých kvasných podmienok: 25 - 30 g/hl kvasu |
| Odporúčaná teplota pri kvasení: | 16 - 22 °C |
| Nároky na výživu: | Stredné |
| Výživa: | Bežne postačuje Vitamon® Combi 30 g/hl kvasu. Ovocie chudobné na výživy (čerešňa, bobuľové ovocie), prípadne nepriaznivé kvasné podmienky: až do 50 g/hl kvasu. Prípadne kombinovanú výživu VitaFerm® Base 50 - 90 g/hl kvasu. |
| Nároky na aktivátor pri rehydratácii kvasiniek: | Nie je vyslovene potrebný. Rehydratácia s VitaDrive® ProArom zvýši obsah aromatických látok |
| Tolerancia na alkohol: | Do 14 % |
| Nástup kvasenia: | Rýchly |
| Priebeh kvasenia: | Konštantná rýchlosť fermentácie |
| Náš tip: | Chcete zvýšiť uvoľňovanie aromatických látok z ovocia? Aplikujte Trenolin® Bouquet PLUS do fermentujúceho kvasu. |
| Náš tip: | Prezreté, alebo ovocie s nízkym obsahom kyselín? Upravte pH pomocou StabiMash. |

Chcete vedieť viac k téme ovocných destilátov? Stiahnite si náš: DistiGuide.