Spiriferm Arom sú silne fermentujúce suché čisté kvasinky kmeňa Saccharomyces cerevisiae var. bayanus. Tieto kvasinky majú schopnosť tvoriť a zvýrazniť arómu ovocných kvasov a tým teda aj hotových destilátov. Majú silnú kvasnú kinetiku aj pri nižších teplotách a sú schopné kvasiť aj pri teplotách 15 °C.
| Vhodné pre: | Kvasinka pre kôstkové ovocie, žlto dužinaté ovocie, hrozno a výlisky. |
| Profil arómy v produkte: | Zvýraznené arómy typické pre dané ovocie |
| Ďalšie vlastnosti: | Nízka tvorba SO2 a H2S (sirkové a sírnikové pachy) Kvasinka na výrobu intenzívne aromatických destilátov Robustný kmeň bayanus zabezpečuje spoľahlivé kvasenie |
| Dávka: | 20 g/hl kvasu, V prípade poškodeného ovocia, alebo nepriaznivých kvasných podmienok: 25 - 30 g/hl kvasu |
| Odporúčaná teplota pri kvasení: | 18 - 25 °C |
| Nároky na výživu: | Stredné |
| Výživa: | Bežne postačuje Vitamon® Combi 30 g/hl kvasu. Ovocie chudobné na výživy (čerešňa, bobuľové ovocie), prípadne nepriaznivé kvasné podmienky: až do 50 g/hl kvasu. Prípadne kombinovanú výživu VitaFerm® Base 50 - 90 g/hl kvasu. |
| Nároky na aktivátor pri rehydratácii kvasiniek: | Nie je vyslovene potrebný. Rehydratácia s VitaDrive® ProArom zvýši obsah aromatických látok |
| Tolerancia na alkohol: | Do 15 % |
| Nástup kvasenia: | Bežný |
| Priebeh kvasenia: | Konštantná rýchlosť fermentácie |
| Náš tip: | Chcete zvýšiť uvoľňovanie aromatických látok z ovocia? Aplikujte Trenolin® Bouquet PLUS do fermentujúceho kvasu. |
| Náš tip: | Prezreté, alebo ovocie s nízkym obsahom kyselín? Upravte pH pomocou StabiMash. |

Chcete vedieť viac k téme ovocných destilátov? Stiahnite si náš: DistiGuide.