StabiMash 10 kg

Tekutá zmes kyselín k okysleniu ovocných kvasov, muštov a úprave pH

Na sklade viac ako 10 ks
87,95 €
71,50 € bez DPH
Značka: Erbsloh
Obj. číslo: 1324643

StabiMash (ex Erbslöh pH-Senker) je tekutá zmes na zníženie pH v ovocných kvasoch a muštoch. Je založená na vyváženej kombinácii kyseliny citrónovej a kyseliny mliečnej v potravinárskej kvalite. Použitím StabiMash sa eliminuje nutnosť používať nebezpečnú kyselinu sírovú. Pridaním StabiMash sa chráni kvas pred bakteriálnymi infekciami. Tým sa zabráni zníženiu výťažku alkoholu a strate kvality destilátu (napríklad straty vôni). Zníženie pH nenarušuje aktivitu kvasiniek, skôr naopak podporuje ich metabolizmus.

Hlavné výhody a účely použitia StabiMash:

  • Niektoré druhy ovocia a prezreté ovocie majú nízky obsah kyselín. To spôsobuje vysoké pH.
  • Vysoké pH = ideálne prostredie pre nežiadúce mikroorganizmy, hlavne baktérie.
  • Octové baktérie = nečistá vôňa kvasu po octe.
  • Octové baktérie = premena vytvoreného alkoholu na kyselinu octovú = nižšie výťažky po destilácii.
  • Alkoholové kvasinky majú optimálne pH prostredia: 3,0 - 3,4.
  • Optimálne pH pre kvasinky = podpora čistého a zdravého kvasenia → premena cukru na alkohol kvasinkami.
  • Optimalizácia vývoja ovocných aróm a buketných látok.

Aplikácia a dávkovanie:

 Ovocné kvasy:
 1 – 3 L StabiMash/100 kg rmutu podľa obsahu kyselín v ovocí. Cieľom je dosiahnuť pH v rozsahu 3,0 – 3,2.
 Aplikácia: Aplikujte StabiMash ešte pred pridaním kvasiniek. 
 Ideálne a najjednoduchšie je postupne aplikovať StabiMash do prúdu pomletého ovocia keď sa plní kvasná nádoba.
 Ak toto nie je možné, aplikujte StabiMash do celkového objemu pomletého ovocia a premiešajte. 


Chete vedieť viac k téme ovocných destilátov? Stiahnite si náš: DistiGuide!

Súbory na stiahnutie: