Tannivin® Amalfi je zmes hydrolyzovateľných a kondenzovaných tanínov extrahovaných z citrónovej kôry. Tannivin® Amalfi sa používa najmä na biele vína a ružové vína, ale aj na červené pri alkoholovom kvasení, vyzrievaní, ale hlavne pred plnením vín do fliaš.
- Ochranný účinok na prekurzory aromatických zložiek vín a nápojov
- Znížená potreba sírenia
- Zvýrazňuje kvetinové a citrusové aromatické zložky vín
- Vysoký antioxidačný účinok, zlepšuje vývoj vo fľaši a predlžuje trvanlivosť bielych a ružových vín
- Zvýšená sviežosť a omladenie v unavených vínach
- Väčšia štruktúra bielych a ružových vín
- Granulovaná forma tohto tanínu = ľahká rozpustnosť
NÁŠ TIP: Ideálny tanín pre svieže, ovocné biele a ružové vína.
Dávkovanie a aplikácia:
Presnú dávku odporúčame stanoviť v laboratórnych, alebo senzorických testoch podľa odrody a typu vína.
Biele/Ružové vína: 1 - 15 g/hl
Červené vína: 1 - 10 g/hl
Požadovanú dávku rozpustite vo vode s teplotou 40 - 50 °C. Roztok dôkladne pretrepte a nechajte vychladnúť pokiaľ nebude mať izbovú teplotu. Tento roztok pridajte k celkovému objemu vína a dobre premiešajte.