Tannivin® Amarena 10 g

Zmes hydrolyzovateľných a kondenzovaných tanínov pre červené vína

Na sklade viac ako 10 ks
6,15 €
5,- € bez DPH
Značka: Erbsloh
EAN kód: 8586015784095
Obj. číslo: 463423216

Tannivin® Amarena je zmes hydrolyzovateľných a kondenzovaných tanínov, ktoré sa používajú vo výrobe červených vín pri fermentácii, macerácii a zrení. Taktiež je vhodný do ovocných vín a štiav vyrábaných z červeného a tmavého ovocia: čierne ríbezľe, višne, maliny, čučoriedky a podobne. Tannivin® Amarena je vhodný aj do ružových vín, hlavne do vín so zvyškovým cukrom. 

  • Zvýrazňuje ovocné tóny potenciálne prítomné v bobuliach hrozna a vo vínach
  • Stabilizácia farbív
  • Zvýrazňuje a zachováva niektoré aromatické látky ako monoterpény, β ‐ ionón a β ‐ damascenón (molekuly ktoré sú zodpovedné za vnemy po ovocí)
  • Zjemňuje aj vyššie alkoholy
  • Stabilizuje redoxný potenciál červených vín a eliminuje nežiaduce tóny zo zlúčenín síry
  • Znížená potreba sírenia
  • Vo vôni sa zvýraznia tóny čerešní, malín a červeného ovocia
  • "Omladenie" a "osvieženie" starých a unavených červených vín
  • Granulovaná forma tohto tanínu = ľahká rozpustnosť a skoro žiadna prašnosť

NÁŠ TIP: Tannivin® Amarena je tanín prednostne vhodný pre červené vína a ovocné vína z tmavehého ovocia.

Dávkovanie a aplikácia:

Presnú dávku odporúčame stanoviť v laboratórnych, alebo senzorických testoch podľa odrody a typu vína.

Červené vína: 1 - 10 g/hl
Biele a ružové vína:
1 - 10 g/hl
Ovocné vína a šťavy: 1 - 10 g/hl

Požadovanú dávku rozpustite vo vode s teplotou 40 - 50 °C. Roztok dôkladne pretrepte a nechajte vychladnúť pokiaľ nebude mať izbovú teplotu. Tento roztok pridajte k celkovému objemu vína a dobre premiešajte.
Pri práci s tanínmi sa vyvarujte železných, alebo hrdzavých nádob či zariadení, čo by viedlo k tvorbe nerozpustných tanínov a následnému vyzrážaniu.

Súbory na stiahnutie: