Tannivin® Amarena je zmes hydrolyzovateľných a kondenzovaných tanínov, ktoré sa používajú vo výrobe červených vín pri fermentácii, macerácii a zrení. Taktiež je vhodný do ovocných vín a štiav vyrábaných z červeného a tmavého ovocia: čierne ríbezľe, višne, maliny, čučoriedky a podobne. Tannivin® Amarena je vhodný aj do ružových vín, hlavne do vín so zvyškovým cukrom.
- Zvýrazňuje ovocné tóny potenciálne prítomné v bobuliach hrozna a vo vínach
- Stabilizácia farbív
- Zvýrazňuje a zachováva niektoré aromatické látky ako monoterpény, β ‐ ionón a β ‐ damascenón (molekuly ktoré sú zodpovedné za vnemy po ovocí)
- Zjemňuje aj vyššie alkoholy
- Stabilizuje redoxný potenciál červených vín a eliminuje nežiaduce tóny zo zlúčenín síry
- Znížená potreba sírenia
- Vo vôni sa zvýraznia tóny čerešní, malín a červeného ovocia
- "Omladenie" a "osvieženie" starých a unavených červených vín
- Granulovaná forma tohto tanínu = ľahká rozpustnosť a skoro žiadna prašnosť
NÁŠ TIP: Tannivin® Amarena je tanín prednostne vhodný pre červené vína a ovocné vína z tmavehého ovocia.
Dávkovanie a aplikácia:
Presnú dávku odporúčame stanoviť v laboratórnych, alebo senzorických testoch podľa odrody a typu vína.
Červené vína: 1 - 10 g/hl
Biele a ružové vína: 1 - 10 g/hl
Ovocné vína a šťavy: 1 - 10 g/hl
Požadovanú dávku rozpustite vo vode s teplotou 40 - 50 °C. Roztok dôkladne pretrepte a nechajte vychladnúť pokiaľ nebude mať izbovú teplotu. Tento roztok pridajte k celkovému objemu vína a dobre premiešajte.
Pri práci s tanínmi sa vyvarujte železných, alebo hrdzavých nádob či zariadení, čo by viedlo k tvorbe nerozpustných tanínov a následnému vyzrážaniu.