Tannivin® Elevage je vysoko kvalitný tanín na báze dubu, quebracho a hroznových šupiek. Vyniká špeciálnou čistotou a vysokou kvalitou, ktorá je presne určená na stabilizáciu a vyzrievanie vín. Vysoko účinné elagické taníny a proantokyanidíny pre stabilitu červených farbív vín.
- Zvyšuje stabilitu vín voči oxidačným zmenám a tým zachováva sviežosť vín
- Vysoko účinné elagické taníny a proantokyanidíny pre stabilitu červených farbív vín
- Podporuje reduktívnu schopnosť vín počas zrenia na kaloch (Sur‐lies/batonáž)
- Optimalizuje účinok čírenia účinkom negatívneho náboja fenolov
NÁŠ TIP: Ideálny čas aplikácie Tannivin® Elevage je pri stáčaní z kvasníc do mladého vína.
Dávkovanie a aplikácia:
Presnú dávku odporúčame stanoviť v laboratórnych, alebo senzorických testoch podľa odrody a typu vína.
Biele vína: 2 – 5 g/hl
Červené vína: 5 – 20 g/hl
Ovocné vína a šťavy z ríbezlí, višní a iného tmavočerveného ovocia: 5 – 20 g/hl
Tannivin® Elevage dôkladne rozpustite v 5 až 10 násobnom množstve vody (teplej) a nechajte vychladnúť za 4-5 hodín, pokiaľ nebude mať izbovú teplotu. Tento roztok pridajte k celkovému objemu vína a dobre premiešajte.
Aplikácia v hotovom víne pred posledným stáčaním a pred fľaškovaním najmenej 10 - 15 dní.