Tannivin® Finesse je komplexný tanínový prípravok vo forme vyváženej kombinácie elagických a kondenzovaných tanínov. Taníny sú jemne extrahované z dreva quebracho a duba. Tannivin Finesse sa používa za účelom podpory komplexného potenciálu červených, jemných vín.
- Stabilizácia farbív
- Štruktúrovanie vín
- Stabilizácia proti oxidačným procesom
- Optimalizuje účinok čírenia účinkom negatívneho náboja fenolov
- Podporuje reduktívnu schopnosť bielych vín počas zrenia na kaloch (Sur‐lies/batonáž)
- Granulovaná forma tohto tanínu = ľahká rozpustnosť
NÁŠ TIP:
Červené vína: Ideálny čas aplikácie: pri stáčke mladých červených vín z kvasníc. Ďalšia možnosť aplikácie: vyzreté červené víno ktoré potrebuje zlepšiť tanínovú štruktúru
Biele vína: Po dokvasení, pred začiatkom miešania vín na kaloch (Sur‐lies/batonáž)
Dávkovanie a aplikácia:
Presnú dávku odporúčame stanoviť v laboratórnych, alebo senzorických testoch podľa odrody a typu vína.
Červené vína: 2 - 30 g/100 l (podľa zrelosti hrozna)
Biele vína: 1 - 10 g/100 l (podľa zrelosti hrozna)
Požadovanú dávku rozpustite vo vode s teplotou 40 - 50 °C. Roztok dôkladne pretrepte a nechajte vychladnúť pokiaľ nebude mať izbovú teplotu. Tento roztok pridajte k celkovému objemu a dobre premiešajte.