Tannivin® Galléol je špeciálne vybraný a čistený galický tanín (z dubovej hálky).
- Je obzvlášť vhodný na ošetrenie muštov a bielych a ružových vín
- Môže sa miešať priamo spolu so sírením muštov a vín. Tým sa v jednej operácii zvýši a predĺži účinok SO2
- Vysoký potenciál elektrického náboja čo je zvlášť vhodné na čírenie a stabilizáciu ovocných štiav a vín
- Má vysokú antioxidačnú kapacitu čo sa prejaví v používaní nižších dávok SO2
- Čírenie v kombinácii napríklad s LittoFresh® vykazuje výrazne väčšiu flokuláciu a sediment je kompaktnejší
- Mikrogranulovaná forma tohto tanínu = ľahká rozpustnosť
- Pivo: napomáha číreniu a filtrácii pív. Pomáha zvyšovať účinnosť kremičitého sólu, čím sa zvýši účinnosť filtrácie
NÁŠ TIP: Ideálny tanín na ošetrenie bielych a ružových muštov. Prípadne pri stáčke mladého vína z kvasníc.
Dávkovanie a aplikácia:
Odporúčané dávkovanie | Rmut/ Mušt | Víno | Ovocné šťavy | Kombinácia s BrauSol V mladom pive | V mladom pive | Na konci rmutovania/ whirlpool | |
|
g/hl |
g/hl |
g/hl | BrauSol ml/hl | Tannivin Galléol g/hl |
g/hl |
g/hl |
Čírenie a stabilizácia |
-- |
2 - 15 |
2 - 8 |
20 |
3 - 6 |
3 - 10 |
2 - 15 |
Prevencia pred oxidáciou |
2 - 20 |
1 - 10 |
-- |
-- |
|
|
Požadovanú dávku rozpustite vo vode s teplotou 40 - 50 °C. Roztok dôkladne pretrepte a nechajte vychladnúť pokiaľ nebude mať izbovú teplotu. Tento roztok pridajte k celkovému objemu a dobre premiešajte. Môže sa rozpúšťať spolu s roztokom SO2.