Tannivin® Grape je nový vyvinutý tanín, ktorý sa vyrába z vybraného francúzskeho hrozna. K výrobe sa používajú iba zdravé a plne zrelé hrozná francúzskeho pôvodu. Šetrné postupy extrakcie zaisťujú potrebnú účinnosť (vysoký obsah tanínov) a čistotu.
- Je obzvlášť vhodný na ošetrenie mladých bielych a ružových vín
- Môže sa miešať priamo spolu so prvým sírením mladých vín pri stáčke z kvasníc. Tým sa v jednej operácii zvýši a predĺži účinok SO2
- Tým aj zlepšenie čírenia mladých vín
- Podporuje telo, štruktúru a ovocnosť bielych a ružových vín
- Má vysokú antioxidačnú kapacitu čo sa prejaví v používaní nižších dávok SO2
- Veľmi vhodný do vín so zvyškovým cukrom kedy harmonizuje chuť cukrov a kyselín
NÁŠ TIP: Ideálny tanín na ošetrenie bielych a ružových vín. Aplikovateľný v ktorej koľvek fáze výroby vína.
Dávkovanie a aplikácia:
Presnú dávku odporúčame stanoviť v laboratórnych, alebo senzorických testoch podľa odrody a typu vína.
Biele/Ružové vína: 1 - 10 g/hl
NÁŠ TIP: Pri suchých vínach aplikujte v jednom ošetrení maximálne 1 - 4 g/hl, Pri vínach so zvyškovým cukrom aplikujte v jednom ošetrení maximálne 2 - 7 g/hl,
Červené vína: 1 - 15 g/hl
Požadovanú dávku rozpustite vo vode s teplotou 40 - 50 °C. Roztok dôkladne pretrepte a nechajte vychladnúť pokiaľ nebude mať izbovú teplotu. Tento roztok pridajte k celkovému objemu vína a dobre premiešajte.
Pri práci s tanínmi sa vyvarujte železných, alebo hrdzavých nádob či zariadení, čo by viedlo k tvorbe nerozpustných tanínov a následnému vyzrážaniu.