Tannivin® Premium 10 g

Toastovaný dubový tanín pre komplexné vína

Na sklade viac ako 10 ks
5,64 €
4,59 € bez DPH
Značka: Erbsloh
EAN kód: 8586015784323
Obj. číslo: 463423305

Tannivin® Premium je toastovaný (opálený) dubový tanín pre veľké komplexné vína. Prednostne sa používa pre veľké červené vína s bohatým extraktom. Pri bielych vínach je vhodný pre plné vína vyzrievané na kvasničných kaloch.

  • Čistý dubový tanín s obzvlášť vysokým obsahom elagických tanínov
  • Jemne podporené tóny praženej kávy, karamelu a kakaa bez prílišného zdôrazňovania drevitých aróm
  • Dodáva vínam obzvlášť elegantnú, dlhotrvajúcu tanínovú štruktúru
  • Zvyšuje redoxný potenciál bielych, ružových a červených vín a tým zabraňuje predčasnej oxidácii vín
  • Pomáha stabilite farbív červených vín
  • Dokonalý partner pre veľké vína schopné dlhého vyzrievania

NÁŠ TIP:
Červené vína:  Ideálny čas aplikácie: pri stáčke mladých červených vín z kvasníc. Ďalšia možnosť aplikácie: vyzreté červené víno ktoré potrebuje zlepšiť tanínovú štruktúru, prípadne jemne pômôcť komplexite vôni
Biele vína: Po dokvasení, pred začiatkom miešania vín na kaloch (Sur‐lies/batonáž)

Dávkovanie a aplikácia:

Presnú dávku odporúčame stanoviť v laboratórnych, alebo senzorických testoch podľa odrody a typu vína.

Červené vína: 2 - 10 g/hl
Biele/Ružové vína: 2 - 5 g/hl

Požadovanú dávku rozpustite vo vode s teplotou 40 - 50 °C. Roztok dôkladne pretrepte a nechajte vychladnúť pokiaľ nebude mať izbovú teplotu. Tento roztok pridajte k celkovému objemu vína a dobre premiešajte.

Pri práci s tanínmi sa vyvarujte železných, alebo hrdzavých nádob či zariadení, čo by viedlo k tvorbe nerozpustných tanínov a následnému vyzrážaniu.

Súbory na stiahnutie: