Tannivin® Premium je toastovaný (opálený) dubový tanín pre veľké komplexné vína. Prednostne sa používa pre veľké červené vína s bohatým extraktom. Pri bielych vínach je vhodný pre plné vína vyzrievané na kvasničných kaloch.
- Čistý dubový tanín s obzvlášť vysokým obsahom elagických tanínov
- Jemne podporené tóny praženej kávy, karamelu a kakaa bez prílišného zdôrazňovania drevitých aróm
- Dodáva vínam obzvlášť elegantnú, dlhotrvajúcu tanínovú štruktúru
- Zvyšuje redoxný potenciál bielych, ružových a červených vín a tým zabraňuje predčasnej oxidácii vín
- Pomáha stabilite farbív červených vín
- Dokonalý partner pre veľké vína schopné dlhého vyzrievania
NÁŠ TIP:
Červené vína: Ideálny čas aplikácie: pri stáčke mladých červených vín z kvasníc. Ďalšia možnosť aplikácie: vyzreté červené víno ktoré potrebuje zlepšiť tanínovú štruktúru, prípadne jemne pômôcť komplexite vôni
Biele vína: Po dokvasení, pred začiatkom miešania vín na kaloch (Sur‐lies/batonáž)
Dávkovanie a aplikácia:
Červené vína: 2 - 10 g/hl
Biele/Ružové vína: 2 - 5 g/hl
Požadovanú dávku rozpustite vo vode s teplotou 40 - 50 °C. Roztok dôkladne pretrepte a nechajte vychladnúť pokiaľ nebude mať izbovú teplotu. Tento roztok pridajte k celkovému objemu vína a dobre premiešajte.
Pri práci s tanínmi sa vyvarujte železných, alebo hrdzavých nádob či zariadení, čo by viedlo k tvorbe nerozpustných tanínov a následnému vyzrážaniu.