Tannivin® SR 100 g

Tanín na ochranu a zachovanie farby pri výrobe červených a ovocných vín

Na sklade viac ako 10 ks
6,15 €
5,- € bez DPH
Značka: Erbsloh
EAN kód: 8586015784255
Obj. číslo: 463423286

Tannivin® SR je vyrobený zo špeciálne vyčisteného quebracho tanínu ktorý sa skladá z kondenzovaných a elagických (hydrolyzovateľných) tanínov.

  • Vysoká reaktivita voči nestabilným proteínom a veľká antioxidačná sila
  • Veľmi účinný pri stabilizácii farby červených a ovocných vín
  • Prirodzená stabilizácia farbív na princípe väzby tanín-antokyán
  • Antioxidačný efekt = farbivá neoxidujú = červená farba sa nemení na hnedú
  • Reakcia s bielkovinami = bielkoviny tak nereagujú s farbivami a nestrácajú sa
  • Stabilizácia vône a farby v ovocných šťavách/muštoch z ovocia
  • Ideálny tanín pre ovocné vína z červeného ovocia: ríbezle, višne, čučoriedky a podobne

NÁŠ TIPIdeálnyčas na aplikáciu je počas mletia hrozna/ovocia do rmutu. Prípadne druhá aplikácia po stáčke z kvasníc.

Dávkovanie a aplikácia:

Červené a ovocné mušty/šťavy/rmuty: 5 - 50 g/hl

Požadovanú dávku rozpustite vo vode s teplotou 40 - 50 °C. Roztok dôkladne pretrepte a nechajte vychladnúť pokiaľ nebude mať izbovú teplotu. Tento roztok pridajte k celkovému objemu rmutu/muštu a dobre premiešajte.

Pri práci s tanínmi sa vyvarujte železných, alebo hrdzavých nádob či zariadení, čo by viedlo k tvorbe nerozpustných tanínov a následnému vyzrážaniu.

Súbory na stiahnutie: