Tannivin® SR je vyrobený zo špeciálne vyčisteného quebracho tanínu ktorý sa skladá z kondenzovaných a elagických (hydrolyzovateľných) tanínov.
- Vysoká reaktivita voči nestabilným proteínom a veľká antioxidačná sila
- Veľmi účinný pri stabilizácii farby červených a ovocných vín
- Prirodzená stabilizácia farbív na princípe väzby tanín-antokyán
- Antioxidačný efekt = farbivá neoxidujú = červená farba sa nemení na hnedú
- Reakcia s bielkovinami = bielkoviny tak nereagujú s farbivami a nestrácajú sa
- Stabilizácia vône a farby v ovocných šťavách/muštoch z ovocia
- Ideálny tanín pre ovocné vína z červeného ovocia: ríbezle, višne, čučoriedky a podobne
NÁŠ TIP: Ideálnyčas na aplikáciu je počas mletia hrozna/ovocia do rmutu. Prípadne druhá aplikácia po stáčke z kvasníc.
Dávkovanie a aplikácia:
Červené a ovocné mušty/šťavy/rmuty: 5 - 50 g/hl
Požadovanú dávku rozpustite vo vode s teplotou 40 - 50 °C. Roztok dôkladne pretrepte a nechajte vychladnúť pokiaľ nebude mať izbovú teplotu. Tento roztok pridajte k celkovému objemu rmutu/muštu a dobre premiešajte.
Pri práci s tanínmi sa vyvarujte železných, alebo hrdzavých nádob či zariadení, čo by viedlo k tvorbe nerozpustných tanínov a následnému vyzrážaniu.