Tannivin® Superb 250 g

Špeciálny tanín z dubového dreva bez adstrigentných tónov

Na sklade 4 ks
106,40 €
86,50 € bez DPH
Značka: Erbsloh
Obj. číslo: 463423314

Tannivin® Superb je tanín z francúzskeho dubového dreva, ktoré je špeciálne upravené. Táto jedinečná technológia eliminuje všetky adstringentné substancie vznikajúce pri príprave Tannivinu Superb.

  • Pomáha stabilite farbív červených vín
  • Zvyšuje redoxný potenciál bielych, ružových a červených vín a tým zabraňuje predčasnej oxidácii vín
  • Špeciálny výrobný proces zabezpečuje, že tento tanín nemá adstringentné a trieslovinové chuťové tóny
  • Použitie Tannivin® Superb vedie k získaniu guľatých, harmonických a zamatových vín
  • Podporuje telo, štruktúru a ovocnosť
  • Odrodová typickosť je dosiahnutá bez toho aby taníny dominovali vo výslednom produkte
  • Optimalizuje podmienky pre neskoršiu elimináciu bielkovín a upravuje potenciál/odolnosť proti neskorším vadám vína
  • Perzistencia vína a jeho chuť sú zosilnené bez vedľajších adstringentných a horkých vnemov vnášaných do vína.

NÁŠ TIP:
Červené vína:  Ideálny čas aplikácie: pri stáčke mladých červených vín z kvasníc. Ďalšia možnosť aplikácie: tým, že nemá adstrigentné a trieslovinové tóny tesne pred flašovaním: vyzreté červené víno ktoré potrebuje zlepšiť tanínovú štruktúru
Biele vína: Po dokvasení, pred začiatkom miešania vín na kaloch (Sur‐lies/batonáž)

Dávkovanie a aplikácia:

Presnú dávku odporúčame stanoviť v laboratórnych, alebo senzorických testoch podľa odrody a typu vína.

Červené vína: 1 - 20 g/hl (podľa zrelosti hrozna)
Biele vína: 1 - 5 g/hl (podľa zrelosti hrozna)

Požadovanú dávku rozpustite vo vode s teplotou 40 - 50 °C. Roztok dôkladne pretrepte a nechajte vychladnúť pokiaľ nebude mať izbovú teplotu. Tento roztok pridajte k celkovému objemu a dobre premiešajte. 

Súbory na stiahnutie: