Tannivin® Superb je tanín z francúzskeho dubového dreva, ktoré je špeciálne upravené. Táto jedinečná technológia eliminuje všetky adstringentné substancie vznikajúce pri príprave Tannivinu Superb.
- Pomáha stabilite farbív červených vín
- Zvyšuje redoxný potenciál bielych, ružových a červených vín a tým zabraňuje predčasnej oxidácii vín
- Špeciálny výrobný proces zabezpečuje, že tento tanín nemá adstringentné a trieslovinové chuťové tóny
- Použitie Tannivin® Superb vedie k získaniu guľatých, harmonických a zamatových vín
- Podporuje telo, štruktúru a ovocnosť
- Odrodová typickosť je dosiahnutá bez toho aby taníny dominovali vo výslednom produkte
- Optimalizuje podmienky pre neskoršiu elimináciu bielkovín a upravuje potenciál/odolnosť proti neskorším vadám vína
- Perzistencia vína a jeho chuť sú zosilnené bez vedľajších adstringentných a horkých vnemov vnášaných do vína.
NÁŠ TIP:
Červené vína: Ideálny čas aplikácie: pri stáčke mladých červených vín z kvasníc. Ďalšia možnosť aplikácie: tým, že nemá adstrigentné a trieslovinové tóny tesne pred flašovaním: vyzreté červené víno ktoré potrebuje zlepšiť tanínovú štruktúru
Biele vína: Po dokvasení, pred začiatkom miešania vín na kaloch (Sur‐lies/batonáž)
Dávkovanie a aplikácia:
Presnú dávku odporúčame stanoviť v laboratórnych, alebo senzorických testoch podľa odrody a typu vína.
Červené vína: 1 - 20 g/hl (podľa zrelosti hrozna)
Biele vína: 1 - 5 g/hl (podľa zrelosti hrozna)
Požadovanú dávku rozpustite vo vode s teplotou 40 - 50 °C. Roztok dôkladne pretrepte a nechajte vychladnúť pokiaľ nebude mať izbovú teplotu. Tento roztok pridajte k celkovému objemu a dobre premiešajte.