Trenolin® Frio DF 1 kg

Špeciálny enzým pre degradáciu pektínu pri studenej macerácii od 5 °C

Na sklade 2 ks
261,25 €
212,40 € bez DPH
Značka: Erbsloh
EAN kód: 4032299226416
Obj. číslo: 4134854

Trenolin® Frio DF je tekutý vysokoaktívny špeciálny enzým pre intenzívny rozklad pektínu v rmute a mušte v priebehu studenej macerácie a pre čírenie pri nízkych teplotách od 5 °C.

Hlavné výhody a účely použitia Trenolin® Frio DF:

  • Má vysoký stupeň konverzie, a to aj pri extrémne nízkych teplotách, tým sa zabezpečuje lepšia lisovateľnosť z rmutu.
  • Podporuje čírenie muštov počas ošetrovania muštu.
  • Rýchla, účinná hydrolýza pektínu v bielom a červenom rmute pri studenej macerácii od 5 ° C.
  • Podpora uvoľnenia aromatických prekurzorov počas studenej macerácie bieleho hroznového rmutu.
  • Podpora uvoľnenia farbív počas studenej macerácie modrých odrôd (napr. karbo macerácie).
  • Rýchlejšie odkalovanie muštov.
  • Bez depsidázovej aktivity - viac nižšie
  • Neobsahuje žiadne konzervanty
  • Kvapalná forma enzýmu = ľahké dávkovanie a aplikácia
  • Kvapalná forma enzýmu = bezpečnejšia manipulácia pre užívateľa

Aplikácia a dávkovanie:

Zlepšenie výlisnosti, hydrolýza pektínu v rmute

Zrýchlenie čírenia muštu, hydrolýza pektínu v mušte

Teplota

Dávka

Doba pôsobenia

Teplota

Dávka

Doba pôsobenia

10 ° C

2 – 4 ml/100 kg

1 – 2 hodiny

10 ° C

1 – 3 ml/100 l

2 hodiny

8 ° C

3 – 6 ml/100 kg

2 – 3 hodiny

8 ° C

3 – 5 ml/100 l

3 hodiny

5 ° C

5 – 10 ml/100 kg

4 – 6 hodiny

5 ° C

5 – 8 ml/100 l

4 hodiny

 

 Rmut: Zrieďte príslušné množstvo enzýmu s trochou tekutiny (voda, mušt) a vmiešajte do rmutu
 Mušt: Zrieďte príslušné množstvo enzýmu s trochou tekutiny (voda, mušt) a premiešajte v mušte. Bentonity inhibujú enzýmy. Nepoužívajte muštové
 bentonity (napríklad  Seporit® PORE-TEC) spolu s Trenolin® Frio DF. Alebo enzým aplikujte aspoň 2 - 3 hodiny pred Seporit PORE-TEC. 


Prečo je dôležitá čistota enzýmov Erbslöh bez depsidázovej aktivity pre Vaše vína?

Cinnamoylesteráza je štiepací ester, ktorý sa môže prirodzene vyskytnúť v enzýmových prípravkoch ako vedľajšia aktivita. Enzýmy Erbslöh sú bez depsidázovej aktivity (nemajú cinnamoyl-esterázovú aktivitu).
Ak sa Cinnamoylesteráza nachádza v enzýme podporuje:

  • Rýchle starnutie vín
  • Tvorbu prchavých fenolových látok zodpovedných za aromatickú odchýlku vo vínach
  • Zápach vo vínach, ktorý je často opísaný ako "lekáreň"
  • Cez reakčné produkty fenolových kyselín tvorba „bretty“ zápachov (mäso, kožené zápachy, mokrý pes)

Súbory na stiahnutie: