Trenolin® Klar 100 g

Odkaľovací enzým na rýchle čírenie muštu aj pri nízkych teplotách

Novinka
Na sklade 9 ks
14,64 €
11,90 € bez DPH
Značka: Erbsloh
Obj. číslo: 413423465

Trenolin® Klar je tekutý, vysoko aktívny enzým, ktorý spôsobuje veľmi rýchlu hydrolýzu pektínu v mušte, a preto zabezpečuje vynikajúcu čistotu muštu vo všetkých nasledujúcich fázach spracovania. Ideálny na odkaľovanie muštov pri výrobe bielych a ružových vín

Hlavné výhody a účely použitia Trenolin® Klar:

  • Vysoko aktívny enzým sa veľmi ľahko používa a sú potrebné len malé dávky
  • Dobré vyčírenie muštov a súčasné zhutnenie kalu (vyššia výťažnosť čistého muštu)
  • Výrazne zlepšuje odkaľovanie muštov z problematických odrôd
  • Výrazne zlepšuje odkaľovanie muštov pri nešetrnom spracovaní hrozna
  • Výrazne urýchlenie čírenia a sedimentácie muštov
  • Účinok už od 5°C (studená jeseň, kryomacerácia) - štandardné odkaľovacie enzýmy sú významne aktívne až od 12 °C
  • Účinkuje už pri hodnotách pH 3,0
  • Jeho vysoká aktivita vedie k veľmi rýchlemu štiepeniu pektínu, čo tiež umožňuje minimalizovať oxidáciu a chrániť aromatické zložky
  • Bez depsidázovej aktivity - viac nižšie
  • Bez GMO a konzervačných látok
  • Kvapalná forma enzýmu = ľahké dávkovanie a aplikácia
  • Kvapalná forma enzýmu = bezpečnejšia manipulácia pre užívateľa

Aplikácia a dávkovanie:

Teplota muštu:Dávka:Doba pôsobenia:
 13 – 18 °C 1 – 3 ml/hl 1 – 3 hodiny
 5 – 12 °C 2 – 5 ml/hl 4 – 8 hodín
 Mušt z poškodeného hrozna 4 – 10 ml/hl Menej ako 1 hodinu
 Aplikácia:  Potrebnú dávku enzýmu (podľa teploty muštu a jeho objemu) rozpustite v malom množstve vody/muštu.
 Ideálne je tento roztok postupne pridávať do muštovej vane lisu. Ak to proces výroby neumožňuje
 aplikujte roztok do nádoby s muštom. Po vylisovaní celého objemu muštu, nádobu premiešajte. 
 Upozornenie:  Bentonity inhibujú enzýmy. Nepoužívajte muštové bentonity (napríklad  Seporit® PORE-TEC) spolu s Trenolin® Klar
 Alebo aplikujte enzým dostatočný čas (podľa teploty muštu a dávky) pred Seporit PORE-TEC. 


Prečo je dôležitá čistota enzýmov Erbslöh bez depsidázovej aktivity pre Vaše vína?

Cinnamoylesteráza je štiepací ester, ktorý sa môže prirodzene vyskytnúť v enzýmových prípravkoch ako vedľajšia aktivita. Enzýmy Erbslöh sú bez depsidázovej aktivity (nemajú cinnamoyl-esterázovú aktivitu).
Prítomnosť Cinnamoylesterázy podporuje:

  • Rýchle starnutie vín
  • Tvorbu prchavých fenolových látok zodpovedných za aromatickú odchýlku vo vínach
  • Zápach vo vínach, ktorý je často opísaný ako "lekáreň"
  • Cez reakčné produkty fenolových kyselín tvorba „bretty“ zápachov (mäso, kožené zápachy, mokrý pes)

 

  •  

Súbory na stiahnutie: