Trenolin® Mash DF 100 g

Enzýmový komplex k skráteniu doby macerácie bieleho rmutu

Náš tip
Na sklade 9 ks
40,49 €
32,92 € bez DPH
Značka: Erbsloh
EAN kód: 8586015783753
Obj. číslo: 423125

Trenolin® Mash DF je unikátny kvapalný enzýmový komplex určený k „macerácií“ a zlepšeniu výlisnosti u bielych odrôd hrozna. „MashZeration“, enzymaticky urýchlená macerácia (nakvášanie) pomletého hrozna, skracuje čas státia rmutu, zvyšuje typické odrodové vlastnosti, lepší odtok muštu (výlisnosť) a mikrobiologickú nestabilitu.

Hlavné výhody a účely použitia Trenolin® Mash DF:

  • Zvyšuje typické odrodové vlastnosti.
  • „MashZeration“ skracuje čas ktorý je potrebný pri štandardnej macerácií (nakvášaní) rmutov.
  • Intenzifikácia arómy prostredníctvom sprievodnej aktivity ß-glukozidázy.
  • Šetrné odšťavovanie rmutu vďaka zvýšenému odtoku muštu.
  • Lepšie odkaľovanie muštov
  • Skrátený čas macerácie = zníženie možných negatívnych mikrobiálnych vplyvov.
  • Zníženie potrebných lisovacích tlakov = nižší polyfenolový vstup (menej horkých látok).
  • Veľmi dobré rozštiepenie koloidných makromolekúl.
  • Zníženie množstva koloidov spôsobujúcich zákal.
  • Lepšia následná filtrácia vín.
  • Bez depsidázovej aktivity - viac nižšie
  • Kvapalná forma enzýmu = ľahké dávkovanie a aplikácia
  • Kvapalná forma enzýmu = bezpečnejšia manipulácia pre užívateľa

Aplikácia a dávkovanie:

 Rmut - Biele muštové odrody
 1 – 4 ml/100 kg (15 - 17 °C) Doba pôsobenia: 2 – 6 hodín
 Upozornenie:  Účinnosť závisí od množstva produktu, teploty a reakčnej doby. Teplota použitia by mala byť vyššia ako 12°C, silnejší účinok je
 pri teplote 15°C a viac. Čím vyššia je teplota, tým účinnejší je enzým. Prirodzená horná hranica enzýmu je 55 °C.
 Aplikácia: Zrieďte zodpovedajúce množstvo enzýmu na daný objem s malým množstvom tekutiny a rovnomerne premiešajte v ošetrovanom
 produkte v maceračnej nádobe. Tip: postupne dávkujte do pomletého rmutu do rmutového čerpadla do lisu a tam macerujte. 
 Upozornenie: Bentonity deaktivujú činnosť enzýmu, preto by sa bentonit nemal používať počas pôsobenia enzýmu. Nepoužívajte muštové
 bentonity ( Seporit® PORE-TEC) spolu s Trenolin® Mash DF. Alebo enzým aplikujte aspoň 2 - 3 hodiny pred Seporit PORE-TEC. 


Prečo je dôležitá čistota enzýmov Erbslöh bez depsidázovej aktivity pre Vaše vína?

Cinnamoylesteráza je štiepací ester, ktorý sa môže prirodzene vyskytnúť v enzýmových prípravkoch ako vedľajšia aktivita. Enzýmy Erbslöh sú bez depsidázovej aktivity (nemajú cinnamoyl-esterázovú aktivitu).
Ak sa Cinnamoylesteráza nachádza v enzýme podporuje:

  • Rýchle starnutie vín
  • Tvorbu prchavých fenolových látok zodpovedných za aromatickú odchýlku vo vínach
  • Zápach vo vínach, ktorý je často opísaný ako "lekáreň"
  • Cez reakčné produkty fenolových kyselín tvorba „bretty“ zápachov (mäso, kožené zápachy, mokrý pes)

-

Súbory na stiahnutie: